Afganistan'da helikopter kazasında 12 askerin şehit olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Ateş düştüğü yeri yakar. Allah kimseye evlat acısı vermesin. O anneleri dinlerken, onların yanına giderken duygulanmamak mümkün değil. Bu acıya insanoğlu nasıl katlanıyor diye gözleri doluyor. Onlar bu ülkenin birliği, dirliği ve onuru için yaşamlarını feda ettiler. Şehit olmak en yüce mertebedir. İnancımıza göre de en yüce mertebedir. Vatan hepimizin ortak kutsal alanı. Bu coğrafyada yaşayan herkesin vatan sevgisi vardır. 12 şehidimiz vatan için bizden 3500 km ötede bizim için şehit oldu. Vatan aynı zamanda millettir, hürriyettir, vatandaşlardır. İnsanımızın değerli olduğunu unutmamız lazım. Siz şehidinizin değerini vermezseniz ülkenizi de değerli kılmazsınız. Biz de kendi insanımıza değer vereceğiz. Şehidin sadece canı değil saçının teli bile önemli" diye konuştu.

"BİZDEN KOPYA ALIYORLAR"

"Gazilerimize ve şehitlerimize ve onların yakınlarına her türlü değeri veriyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, "Başbakan kalkmış 'Şu kanun teklifini Parlamento'ya getireceğiz' diyor. Biz 5 tane kanun teklifi hazırlamışız. Bizden kopya alıyorlar. Varsın alsınlar. Bu ülkenin sorunu çözülecekse CHP her türlü katkıyı vermeye hazırdır" dedi.

CIA BAŞKANI İLE YAPILAN GÖRÜŞME

Başbakan Erdoğan'ın geçen hafta CIA Başkanı ile görüştüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu , "Bunlar eski arkadaşlar. Süleymaniye'de hatırlarsınız askerlerimizin başına çuval geçiren Amerikan askerlerinin kumandanıydı. Şimdi bu geliyor, Başbakan davet ediyor, oturup konuşuyorlar. Ne konuşuyorsun sayın Başbakan? Başını uzatıyorsun çuval geçiriyorlar. Çuval olayından sonra Başbakan'a soruyorlar: ABD'ye nota verecek misiniz? Başbakan diyor ki: Bakın nota dediğiniz konu müzik notası değil. Bunların bir ağırlığı vardır" diye konuştu.

"BİZ KİMSENİN BURNU KANAMASIN İSTERİZ"

"Herkes kendi ülkesinin çıkarını savunur" diyen Kılıçdaroğlu Türkiye'nin çıkarlarını ise ancak kendilerinin savunacağını belirtti. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Ortadoğu'da bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin saygınlığı varsa 1 Mart tezkeresinin yüzündendir. CHP'nin kararlı duruşu yüzündendir. 1 Mart tezkeresi geçseydi 12 değil belki 12 bin şehidimiz gelecekti. Biz kimsenin burnu kanamasın isteriz. Senin ne işin var Suriye'de ? Irak 'ta 1.5 milyon insan öldürülürken sesin çıkmıyordu. Irak'ta ABD askerleri Müslüman kadınlara tecavüz ederken sen ABD askerlerine başarı diledin mi? Birilerinin tamponu, taşeronu olmak zorunda mısın?"

10 YILDA 10 BİN 723 İŞÇİ İŞ KAZASINDAN ÖLDÜ

Kılıçdaroğlu, "Esenyurt'ta 11 işçimiz çadırda öldü. Hemen 'İş güvenliği yasasına ihtiyaç var' dediler. Elinden tutan mı var, neden istemiyorsun? 10 yılda, AKP iktidarında 10 bin 723 işçi iş kazasından öldü. İnsaf denen bir şey var. İş kazalarında dünya üçüncüsü, Avrupa birincisiyiz. Diğer ülkelerdeki işçiler neden ölmüyor? Neden bizde işçiler ölüyor. Her türlü önlemini alırsın ama yine de kaza olur" diye konuştu.

"ZULÜM YAPAN İNSANLAR MAZLUMLARA ÜZÜLMEZ"

"Yüreğinde insan sevgisi olan, Allah'tan korkan birisi 35 yurttaşın yanarak ölmesini kabul etmez" diyen Kılıçdaroğlu, "Vicdan azabı çeker.

Başbakan beni şaşırtan bir açıklama yaptı. Dava sonucu için 'Hayırlı olsun' dedi. Biraz empati yap. Karşındaki insanı neden tahrik ediyorsun, neden bu ayrımcılık. Zulüm yapan insanlar mazlumlara üzülmez. Zulüm yapan insan insaf denen bir kavramı geliştirmez. Ergenekon denen o davada zulüm yaparlar insanlara. Bir gazeteci arkadaşım tahliye olduktan sonra 8 yaşındaki çocuğunun ziyaretine gelirken yaşadığı dramı ağlayarak anlattı. Hepimiz ağladık. Recep Tayyip Erdoğan gülmüştür. Demokrasi bu değil. Ülke böyle yönetilmez" dedi.

"PEDAGOGU BİLE DİNLEMEDİ AMA PEDAGOJİDEN BAHSEDİYOR"

Eğitim reformu diye bir kanun teklifi getirdiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ne bilimle, ne pedagojiyle yakından uzaktan ilgisi yok. Başbakan Erdoğan 'Yaptığımız düzenleme ideolojik değil pedagojik' dedi. Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp. YÖK Başkanı'nı, STK'Ları çağır. Çağırdı mı? Hayır. Bir pedagogu bile dinlemedi ama pedagojiden bahsediyor. Anlamadığı bir şey bu. Anneyi çağırın sorun: 5 yaşındaki çocuk okula gider mi, gitmez mi? 'Gitmez' diyecek. Mümkün değil. Evirdiler, çevirdiler. Bakan ağzından kaçırdı. 5 yaşındaki çocuğun okula başlayacağını. Komisyonu işgal etiler, CHP'li vekilleri konuşturmadılar. 150 kişiden bir AKP'li bile konuşmadı. Ellerinde bir tek silahları eksikti. CHP'lileri konuşturmayacaklarmış. Neden? Tayyip Bey öyle talimat vermiş. Bastılar Komisyon'u konuşturmadılar" diye konuştu.


MV(FOTOĞRAF)