Süheyla Kaplan- Ankara

 


Görüşmede Avrupa’da ırkçılık, yabancı düşmanlığı, eğitim, emeklilik, çifte vatandaşlık, bedelli askerlik, Türkiye’nin AB’ye üyeliği ve Türkiye’deki güncel gelişmelerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Almanya’da göçmenlerin uyumu  ve çifte vatandaşlığın önemine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin AB’ye üyeliğini savunarak, ‘’AKP iktidarı döneminde Avrupa Birliği ile ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Üyelik konusunda gelişmeler durdu. Biz, CHP olarak AB ile ilişkilerin güçlendirilmesini istiyoruz’ dedi.

 

Bu arada  Fransa Maizieres Les Metz kentinde Belediye Meclis Üyesi Durak Arslan kendi yazdığı ‘Sen’ adlı şiir kitabını CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na takdim etti.

 

Heyet daha sonra CHP Genel Başkan Yardımcıları Faruk Loğoğlu, Sezgin Tanrıkulu ve Gürsel Tekin’i ziyaret etti.

 

GÜRSEL TEKİN ALMANYA SEÇİMLERİNİ İZLEYECEK

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, 22 Eylül’de Almanya’da yapılacak genel seçimleri  izlemek üzere Almanya’ya geleceğini bildirerek, göçmenlere çifte vatandaşlık hakkının verilmesi gerektiğini söyledi.

CHP’nin ‘kardeş parti konumundaki’ Alman Sosyal Demokrat Parti’ye (SPD) destek vermek amacıyla Almanya’ya gelmek ve seçim sürecini yerinde izlemek istediğini ifade eden Tekin, Almanya’da siyasi partilerin Türkiye’nin AB üyeliğine destek vermeleri gerektiği konusunda çağrıda bulundu.

 

‘’GEZİ PARKI AKP’NİN MAKYAJINI GÖSTERDİ’’

 

Görüşmede AKP’nin AB politikasını da eleştiren Tekin, AKP’nin AB konusunda net bir tavır izlemediğini ve bu yönde ‘makyajlı politika’ izlediklerini ileri süren Tekin, ‘’AKP’nin Gezi olayları ile makyajı silindi. Bilindiği gibi Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu bir süre önce Brüksel’de AB’li bazı politikacılar tarafından eleştirilmişti. Ancak Gezi olayları konusunda  AKP  anti-demokratik tutum izleyerek gerçek yüzünü göstermiştir. Avrupalılar da AKP’nin bu makyajlı politikasını açıkça görmüşlerdir’ dedi.

 

Kürt sorunu, azınlıklar ve Aleviler konusunun  mutlaka çözülmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Tekin, bu konuda CHP olarak kanun teklifi hazırladıklarını hatırlattı.

 

Tanrıkulu ve Tekin daha sonra Almanya’dan gelen heyete ‘Gerçek adalet, gerçek demokrasi ve insan hakları için çözüm önerileri’ konusunda CHP tarafından TBMM’ye sunulan  ancak AKP oyları ile reddedilen kanun tekliflerini içeren kitapçık hediye ettiler.