Kılıçdaroğlu, teröre karşı iktidar ve muhalefetin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirterek, "Anayasa bir toplumsal uzlaşma belgesidir. Terör konusunda da bir araya gelelim. Ne eksiğimiz var. Biz bir açılım politikası önermedik. Bir yol haritası belirledik. Parlamento gelenekleri içinde bir yol haritası belirledik. Neden öneri getirmedik? Bizim önerilerimiz var elbette, ama bizim önerilerimizi açıklasak bu doğru değil denirdi. Bizim istediğimiz her parti gelsin önerisini getirsin. Konuşalım. Demokrasi bir kavga rejimi değildir. Bir uzlaşma rejimidir. Ülkenin 35 yıldır çözülmeyen bir sorunu varsa yol haritası belirlenmeli" dedi.

"Şehit annelerine ben söz verdim, arzu eden Ankara'da şehit binbaşının babasına sorsun" diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Kendisini ziyarete gittim. Bana şunu söyledi. 'Niçin bu sorunu çözmüyorsunuz?' 'Biz muhalefet partisiyiz, iktidar çözmeli' dedim. 'O zaman siz gidip önerinizi söyleyeceksiniz.' Bu sorun ülkenin ortak sorunudur. Şehit olanların kimliğine bakmıyoruz. Her kimlikten, partiden kardeşlerimiz şehit oluyor. Bu ülkenin ortak sorununa çözüm üretmek zorundayız. Biz çözümün adresi CHP'dir demedik mi? Götüreceğiz önerilerimizi. Bu öneriyi söylerken, şunu da söyledik. Biz iyi niyetle yola çıkıyoruz. Beğenmiyor olabilirsiniz, eksik diyebilirsiniz. buna karşılık şunu söyledik. Sizin öneriniz ne? Getirin önerinizi ona destek verelim."

KAN ÜZERİNDEN SİYASET YAPTIRMAYIZ

Kan üzerinden siyaset yapılmaması gerektiğini söylediklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Bir araya geleceğiz. Niye gelmiyoruz? Terör bizim artık ulusal sorunumuzdur. Parlamentoyu onun için adres gösterdik. Bu kronik sorunda parlamentoda adrestir. Akil adamları beğenmiyorlar. Öyleyse 'Ak Saçlılar Komisyonu' veya 'Düşünen adamlar meselesi' diyelim. 'Kürt sorunu demeyelim' diyorlar. Hay hay demeyelim. Ne isteniyorsa onu söyleyelim. Bizim ifadelerimiz beğenilmeyebilir. Bu temel sorun için bir araya gelelim. Bu sorun çünkü sadece yurtiçi sorunu değil, yurtdışı dinamikleri olan bir sorun" diye konuştu.