Eğitim- Sen Manisa Şubeler Platformu önünde toplanan 100 kişilik grup Manolya Meydanı'na kadar yürüdü. Grup adına burada Büro Emekçileri Sendikası (BES) Manisa Şube Başkanı Ali Gök, bir açıklama yaptı. 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikalar Kanunu'nu 'Sahte Sendika' yasası olarak niteleyen Gök, "Üçlü Danışma Kurulları'nda ve Meclis Komisyonları'nda yapılan tartışmalarda defalarca evrensel standartlara uygun bir yasal düzenleme yapılması gerektiğini ifade etmemize rağmen hükümet kendi siyasi ihtiyaçlarına uygun biçimde yandaş konfederasyonunu koruyup, geliştirmeyi hedefleyen bir tasarıyı hiçbir olumlu öneriyi dikkate almadan Genel Kurula getirdi. Tasarı ile toplu görüşmeden bile daha geri bir düzenleme getirilmek istenmekte. İşkollarına özgü sorunlar üzerinden örgütlenerek üyelerinin hak ve çıkarlarını korumak gibi öncelikli bir görevi olan sendikaların toplu sözleşme hakkı göstermelik düzeyde tutulmakta" dedi.

Gök, konuşmasında hükümete çağrıda bulunarak, "Meclis çoğunluğunuza güvenerek 'sahte sendika' yasasını çıkarmaya yönelik bu dayatmadan vazgeçin. Bu tasarının kamu çalışanlarının beklentilerine uygun biçimde çıkması için tasarıyı geri çekin. Evrensel standartlara uygun yeni yasayı hep birlikte yapalım" diye konuştu.

Açıklamanın ardından KESK üyeleri, 2 saatlik oturma eylemi yapıp, "Sahte Sendika Yasasına Hayır", "Devlet Güdümlü Sendikaya Hayır", "Direne Direne Kazanacağız" sloganları attı. Grup, daha sonra sessizce dağıldı.

İK(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)