Güllük PTT önünde toplanan KESK Şubeler Platformu üyesi bir grup, sloganlar eşliğinde basın açıklaması yaptı, ardından da tutuklu bulunan KESK üyesi ve yöneticilerine kartpostal gönderdi.

Grup adına basın açıklamasını, KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar okudu. Ayar, "KESK'in mücadelesine gölge düşürmek ve yandaş sendikaların önünü açmak amacıyla yapılan söz konusu operasyonlar sonucunda toplam 70 üye ve yöneticimiz tutukludur. Ayrıca bağlı sendikamız Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Öğrenci Komisyonu üyesi 13 tıp ve sağlık öğrencisinin halen tutuklu olması, AKP'nin sağlık politikalarına başkaldıran sağlık emekçilerinin üzerinde artırdığı baskının en somut örneklerindendir" diye konuştu.

DERHAL SERBEST BIRAKILMALILAR

Mustafa Ayar, tutuklu bulunan 70 KESK üyesi ve yöneticisine isnat edilen suça karşılık gelen hapis cezaları için lehte düzenlemeler yapılması ve bu suçların bir kısmının erteleme kapsamına alınması göz önüne alınarak tahliyelerine karar verilmesi gerektiğini kaydetti. Ayar, "Hukuk ve adalet kavramına olan güvenin son derece azaldığı bir dönemde KESK'li tutukluların ve tıp öğrencilerinin tahliye edilmesi, hukuk alanında yaşanan derin güven erozyonunu az da olsa azaltacaktır. Konfederasyonumuz ve sendikalarımız üzerindeki baskı ve yıldırma politikalarına son verilmeli, tek suçları sendikal faaliyet yürütmek olan KESK'liler ve sağlık hakkı mücadelesinin genç neferleri olan tıp ve sağlık öğrencileri derhal serbest bırakılmalıdır" ifadelerini kullandı.

ANTALYA KARTPOSTALI GÖNDERİLDİ

Grup, basın açıklamasının ardından Güllük PTT binasına girerek tutuklu bulunan KESK üyesi ve yöneticilerine arkasında 'Umutsuzluk; kötülüğün nedenlerini anlamayanlara, çıkış yolunu göremeyenlere, mücadele yeteneğinden yoksun olanlara özgüdür. Emek ve özgürlük mücadelenizde yanınızdayız' yazılı Antalya kartpostalı gönderdi.