Mecidiyeköy’de toplanan 60 kişilik topluluk, ‘Sahte sendika yasasına hayır’, ‘Arınç’ın MEMUR-SEN’i varsa, emekçilerin KESK’i var’ dövizleri ile parti binasına yürüdü. Topluluk  yürüyüş sırasında, ‘Devlet güdümlü sendikaya hayır’, ‘AKP elini, emekçilerden çek’ sloganları attı.


AK Parti Şişli İlçe Binası önünde basın açıklamasını okuyan KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Barış Uluocak, şunları söyledi:


"Kamu emekçilerine sözde toplu sözleşme hakkı tanıyan 12 Eylül referandumundan 16 ay, üçlü danışma kurulu toplantılarının üzerinden 6 ay, yasa taslağının Bakanlar Kurulu’na gönderilmesinin üzerinden tam 100 gün geçti. Bunca zamandır sendikal hak ve özgürlükleri genişleten yasa bekleyen 2 milyon kamu emekçisi bir kez daha aldatıldı. Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak, TBMM Başkanlığı’na gönderilen 4688 sayılı yasa tasarısı, bu aldatmanın açık belgesidir. Kamu emekçilerinin toplu sözleşme hakkı yönünde düzenlemeler yapılacağına dair söz verenlerin bizi yanıltmayarak sözlerinin arkasında yine durmadığını göstermektedir. Tasarı ile toplu görüşmeden bile daha geride bir düzenleme getirilmek istenmektedir. Bu düzenleme ile yüzlerce belediyede yapılan toplu sözleşmelerde AİHM kararları ve uluslararası sözleşmeler hiçe sayılarak yasak getirilmektedir. Tasarı ile grevli toplu sözleşme hakkımız yasal teminat altına alınmadığı gibi, örgütlenme özgürlüğünün önündeki engeller de varlığını korumaktadır. Yaşasın grevli, toplu sözleşme mücadelemiz.”


Topluluğa destek veren DİSK İstanbul Merkez Temsilciliği’nden Önder Atay ise,

“İşçi sınıfını kayıt dışılığa, güvencesiz çalışmaya, yoksulluğa, çok çalışmaya, işsizliğe ve simsarlara devredip örgütlenmesinin önüne bin bir engel çıkaran tasarı, AKP iktidarında işçilere değil kölelere yer olduğunun göstergesidir” dedi.

Polis açıklama nedeniyle, parti binasın çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Protesto gösterisi olaysız bitti.


MÖ (MK) (FOTOĞRAF)