Ankara Adliyesi önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, 'Susmayacağız, direneceğiz, baskılar bizi yıldıramaz' pankartı açarak, çeşitli sloganlar atarak, KCK soruşturması kapsamında yapılan gözaltıları protesto etti. Eyleme, KESK üye ve yöneticilerinin yanı sıra CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Eriş Bilaloğlu da katıldı.

KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul burada yaptığı açıklamada, konfederasyonun Genel Başkanı Lami Özgen'in de arasında bulunduğu KESK ve bağlı sendika yöneticilerinin gözaltına alındığını hatırlatarak şöyle dedi:

"Başbakan işaret ediyor yargı uyguluyor. Bu baskılarla KESK'in sesini kısmaya çalışıyorlar. Ama güçleri yetmeyecek. Artık Türkiye'de olağan hale gelen olağanüstü durumlardan biri yaşanıyor. AKP hükümeti, kendisi gibi düşünmeyen herkesi susturmaya çalışıyor. Gözaltılar, Başbakanın KESK'i hedef göstermesi sonucunda yapıldı."

KESK'in, meydanlara çıkamaz hale getirilmek istenildiğini ileri süren Tombul, gözaltına alınan arkadaşlarına da 'Neden eylem ve grevlere katıldınız?' diye sorular yöneltildiğini iddia etti.

CHP'Lİ AKKAYA: SÜRPRİZ DEĞİL

Gözaltı kararını değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya ise, KESK'lilerin gözaltına alınmasının sürpriz olmadığını, olağan bir durum haline geldiğini belirterek, "Bu ülkede özgürlük mücadelesi verenler önce copla, sonra biber gazıyla terbiye edilmeye çalışılıyor. Bu yetmiyor, torba yasalarla sendikal hakları elinden alınmaya çalışılıyor. Bu da yetmiyor, yöneticileri gözaltına alınarak önlenmeye çalışılıyor" diye konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından grup, sloganlar atarak olaysız dağıldı.



FK(AY/COŞ)