Merkez Seyhan İlçesi'ndeki İnönü Parkı'nda toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, sloganlar atarak gözaltılara tepki gösterdi. Grup adına basın açıklaması yapan KESK Adana Dönem Sözcüsü Sinan Tunç, AK Parti hükümetinin muhalif olan hiçbir sese tahammül göstermediğini savundu. Tunç, "AKP hükümeti ağzını açan, fikir beyan eden, yazı yazan, örgütlü topluma inanan ve çalışma yürüten tüm emek ve demokrasi güçlerini, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında yasa dışı çalışma yürütmekle ve özel yetkili mahkemelerce tutuklamaktadır" dedi.

Tuç, KESK'in 20 yılı aşkın bir süredir emek ve demokrasi mücadelesi verdiğini söyledi. Tunç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ülkenin temel sorunlarına duyarsız kalmadık. Dün olduğu gibi bugün de Kürt sorununun evrensel insan hakları normlarında demokrasi kültürü içerisinde çözülmesini, akan kanın durmasını, savaşa harcanan trilyonların eğitime, sağlığa, emekçiye harcanmasını talep ettik. Sorunun barışçıl yönden çözülmesine müdahil olmak istedik. Baskı sindirme ve KESK'i ötekileştirme amacı ile yapılan bu gözaltı furyasının durdurulmasını arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Kürt sorununda barışçıl çözüm talep etmek suç ise hepimiz suçluyuz. Demokratik bir ülkede sendika yöneticilerinin gözaltına alınmaları, sendikalarının aranması kabul edilemez."

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.