Çoğunluğunu Eğitim-Sen üyesi öğretmenlerin oluşturduğu protestocular, saat 11.00 sularında araç trafiğine kapalı Kazım Özalp Caddesi başında toplanmaya başladı. Toplanma yerinde Çevik Kuvvet ekipleri panzerlerle önlem aldı. Yaklaşık 700 kişinin katıldığı eylemde kamu çalışanları, pankart ve dövizler açarak yürüyüşe geçti. Yürüyüş, kentin en işlek noktalarından Kale Kapası'nda sona erdi.

Burada gerçekleştirilen oturma eylemi sırasında açıklama yapan KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nurettin Sönmez, AK Parti'yi tüm Türkiye'de olağanüstü hal ilan etmekle suçladı. KESK'in eylemlerini demokratik ve meşru biçimde gerçekleştirmek istemesine Ankara'da hukuk dışı yöntemlerle engel olunduğunu ve engellemenin basın açıklamasının yapıldığı saatlerde devam ettiğini kaydeden Sönmez, şunları kaydetti:

"İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelgeyle iller adeta polis ablukasına alınmıştır. Ankara'da 85 arkadaşımız baskıyla, zorla gözaltına alındı. Antalya, İzmir, Aydın, Balıkesir, Manisa, Kocaeli, Bursa, Malatya, Batman, Şanlıurfa, Konya, Hatay, Zonguldak, Tokat illerinden arkadaşlarımızın çıkışları engellendi. AKP'nin büyük baskı ve gözaltı düzenine karşı, onurlu ve kararlı duruşumuzdan bir an olsun vazgeçmeyeceğiz."

Konuşmaların ardından Antalya'da eyleme katılan kamu çalışanları Ankara'da kitlesel basın açıklaması yapılıncaya kadar Kale Kapısı'nda oturma eylemine geçti. Halaylar ve birlikte söylenen türkülerle devam eden oturma eyleminin Ankara'da polis engellemesi sona erene dek süreceği belirtildi.



EB(SU/CK)