Yalvaç İlçesi'ne bağlı Koruyaka Köyü'nde evli ve 2 çocuk annesi 26 yaşındaki Nevin Yıldırım, kendisine silah zoruyla tecavüz ettiğini ileri sürdüğü 2 çocuk babası Nurettin Gider'i geçen 28 Ağustos'ta tüfekle vurdu, kafasını da bir çuvala koyarak köy meydanına attı. Ardından da "Arkamdan konuşmayın. Namusumla oynamayın. İşte namusumla oynayanın kellesi" diye bağıran Yıldırım, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İDDİANAME İÇİN DOĞUM BEKLENİYOR

Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren Yalvaç Cumhuriyet Savcısı Osman Çabuk, henüz iddianameyi hazırlamadı. Cumhuriyet savcısının iddianemeyi hazırlamak için Nevin Yıldırım'ın doğum yapmasını beklediği belirtildi. Savcılığın talimatıyla, Nevin Yıldırım'ın doğum yapmasının ardından çocuğun Nurettin Gider'den olup olmadığının tespiti için DNA testi yapılacak. 3 hafta sonra dünyaya gelecek bebeğin DNA sonucuna göre, savcılık iddianame hazırlayacak ve ardından yargılama başlayacak.

ÇOCUK ALINSIN TALEBİ

Nevin Yıldırım'ın 'Doğumdan sonra çocuğu emzirmek ve görmek istemiyorum' açıklamaları üzerine ise Savcı Çabuk, Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıyla çocuğun doğumdan sonra alınmasını talep etti. Çocuğun anneye gösterilmemesinin istendiği yazıda, bebeğin aile bireylerine de gösterilmemesi istendi.

BAŞKAN HAKKINDA SORUŞTURMA

Soruşturma savcısı Osman Çabuk ayrıca bir süre önce Nevin Yıldırım hakkında "Nevin Yıldırım Türk ve İslam kadınının yapması gerekeni yapmıştır. Bu ahlaksızlara ders olacaktır" şeklinde açıklama yapan Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram hakkında da 'suç ve suçluyu övmek'ten soruşturma başlattı. Yalvaç Güçsüzlere Yardım Sağlık ve Eğitim Vakfı'nın da başkanı olan Belediye Başkanı Bayram, telefonla bağlandığı televizyon programlarında ise Nevin Yıldırım'ın Isparta Cezaevi'nde kaldığı koğuşuna halı ve TV alacağını, yaptığı açıklamanın arkasında olduğunu söyledi. Savcı Çabuk, Başkan Bayram'ın telefonla bağlandığı televizyon kanallarından ses ve görüntü kayıtlarını istedi.

AİLE YARDIM BEKLİYOR

Diğer yandan olaydan sonra güvenlik nedeniyle köyden taşınan Nevin Yıldırım'ın kayınpederi İlyas Yıldırım, evlerinin kundaklandığını, her şeylerini kaybettiğini belirterek yardım istedi. Olaydan sonra köyden taşınmaları için yetkililerin kendilerine telkinde bulunduğunu vurgulayan İlyas Yıldırım, şöyle konuştu:

“Bize başka olaylar yaşanmasın, çocukların psikolojisi bozulmasın diye köyden taşınmamız önerildi. Bunun için her türlü destek verileceği söylendi. Isparta'ya taşındıktan bir gün sonra evimiz kundaklandı. İş bulmak, hayatımızı devam ettirmek için çalmadık kapı bırakmadık. Valiliğe gidiyoruz, kaymakamlığa yönlendiriyor. Kaymakama gidiyoruz, 'İkametgâhınızı Isparta'ya aldırdığınız için buradan yardım yapamayız' diyor. Cebimde bir yol parasından başka bir şey yok. Şu ana kadar bize sadece 250 lira kira yardımı yapıldı. Başka hiçbir yardım yapılmadı. Köye dönelim desek başımızı sokacak bir yerimiz bile yok. Yardım bekliyoruz."