Kentsel Dönüşüm ve Afet Yasası kapsamında Sağlık Mahallesi'ndeki, Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne ait binanın yıkımı için tören düzenlendi. 12 Kasım 1999 depreminde ağır hasar gören ve 13 yıldır yıkımı için beklenen 5 katlı lojmanın yıkımına Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu Belediye Başkanı AK Parti'li Alaaddin Yılmaz, Bolu Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yusuf Kadı, İl Sağlık Müdürü Mahmut Arık, Bolu Müftüsü Mehmet Şahin ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Tahsin Akduman katıldı. Vali Özçimen, kentsel dönüşüm kapsamında afet riski altındaki binaların belirlenmesi için dört ayrı ekip kuracaklarını belirtti. Vali Özçimen, "Yıkım işlemi için ilk olarak bir kamu binasından başladık. İlk kazmayı bir devlet binasına vuruyoruz. Depremde insanların binalarda hayatlarını kaybetmelerini istemiyoruz. Deprem olsun ama can kaybımız olmasın, hayat devam etsin. Çocuklar okullarına devam etsin. Bu nedenle kuracağımız ekipler binaların tespitini yapacaklar" dedi.

KURDELE KESİLMEK İSTENDİ

Konuşmaların ardından binanın yıkımı için kurdele çekileceği sırada Başkan Alaaddin Yılmaz araya girdi. Yılmaz, "Binanın açılışı için kurdele kesilir, yıkılırken kesilmez" dedi. Bunun üzerine kurdele kesimi iptal edilerek binanın yıkım işlemine geçildi. İş makinesini kullanan Vali Özçimen, binaya ilk kepçeyi vurdu.

MÜFTÜ DUA OKUDU

Daha sonra Müftü Mehmet Şahin'in, "Bugün burada güzel bir iş için güzel bir yapı için kullarının menfaatine olan bir iş için toplanmış bulunuyoruz. Senin kanunların çerçevesinde olabilecek afetlere karşı, yine senin ölçülerin içerisinde tedbir almak gayesiyle yapılarımızı yenilemek, eskileri tasfiye etmek niyetiyle burada toplandık. Bu işimizi hayırlı eyle ve kolay eyle. Bizleri rızana uygun ve hayatın şartlarına da uygun kanun ve nizamına uygun tarzda güzel hayatlar yaşamaya muvaffak eyle. Bu işi yapacak olan cümle erkanın işlerini kolay eyle, yardımcı ol" diye dua okumasının ardından binanın yıkımına başlandı.



MY,KY(MÇ/BT)