Türkiye'nin ilk ve tek korku temalı parkı, Antalya Kemer'de kapılarını açmaya hazırlanıyor. Avrupa'nın en büyük 'Deep fear-derin korku' temalı parkı olma özelliği taşıyacak park, önümüzdeki mayıs ayında Kemer'e bağlı Göynük Beldesi'nde hizmete açılacak. Antalya'ya 20 kilometre uzaklıkta, 40 bin metrekarelik alan üzerinde kurulacak 'Adrenalin' temalı park, iki bölümden oluşacak. Parkta, 'Haunted house- perili ev' ve 'Derin korku' temalı bölüm ile 'Dino park' bölümleri yer alacak. Korku temalı bölümde, korku tünellerinin yanı sıra, animasyonlar, yaşayan ölüler ve korku üzerine bilinen tüm kurgularla dolu serüvenler canlandırılacak.

Dinozor park bölümünde ise özel yapım dinozorlar, ses, bakışları ve nefesleriyle dokunma uzaklığında, gerçek boyutlarında olacak. Ayrıca dev planetariumda ziyaretçiler 3D film izleme şansı bulacak. Ziyaretçiler, uzay yolculuğuna hazırlanan astronotların yer çekimsiz alanda yaptığı provaları yapma şansı da bulacak. Alan içerisinde ayrıca su parkları ve her yaş gurubundan ziyaretçilerin eğlenebileceği oyun alanları yer alacak.

'Korku' ve 'Dino park'ın Avrupa'nın en büyük ve komplike tema park projesi olduğu kaydeden parkın genel müdürü Barış Dursun, 40 bin metrekarelik alanda çalışmaların devam ettiğini belirtti. Dursun, dino parkın 1 Mayıs'ta, 'derin korku' parkının ise 1 Haziran'da hizmet vermeye başlayacağını vurguladı.

TURİZME YENİ BİR NEFES

Park projesinin Türk turizm sektörüne çeşitlilik kazandıracağını savunan Dursun, "Dünyada gördüğünüz hiçbir korku projesi ile aynı olmasın, 'Korku, korku olalı böyle işlenmedi' denilsin istedik. Hislerle hareket edilecek karanlık labirentli yollar, en büyük kabuslarla karşılaşılacak odalar ve sürpriz aktivitelerle Türkiye'de ilk kez böyle bir deneyim yaşanacak. Antalya'nın bir köşesinde sessiz sedasız paleolitik bir çağ yaratıyoruz. Dinozorlar gerçek ebatlarında olacak. Gerçeklerine çok yakın, hareketli ve sesliler. Ziyaretçiler gözlerini ayıramayacak. Yeri geldiğinde sizleri ürperterek, korkutacak özelliklere sahipler. Bu özelliklerinden dolayı 1 yılda yaklaşık 300 bin turistin parkı ziyaret etmesini bekliyoruz" diye konuştu.



SY(HA/İD)