Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yürütülen soruşturma kapsamında 41 otel sahibinden tesislerini kapatma, yıktırma ve para cezası uygulama gibi tehditlerde bulunarak irtikap suçunu işlediği iddia edilen Başkan Mustafa Gül ile birlikte, Belediyenin Ruhsat Müdürü Erdoğan O., Zabıta Müdürü İsmail C., danışmanlar Galip Ç. ve Salim U., Fen İşleri Müdürü Nuray M., Kemer Turistik Otelciler Birliği (KETOB) eski Başkanı Turan B., disko sahibi Rus işadamı Aleksander İ., İsa K. ve Ömer N.'nin sorguları tamamlandı.

BAŞKAN GÜL: PARA FALAN ALMADIM

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün polisteki yaklaşık 200 sayfalık ifadesinde, "Hiç kimseden para toplamadım, öyle bir talimat vermedim. Toplandıysa bile benim haberim yok. Bunlar resmi işlerdir. Suçlamaları kabul etmiyorum. Ben para falan almadım" dediği, bazı sorulara ise "hatırlamıyorum" yanıtını verdiği belirtildi.

TÜM ŞÜPHELİLER SUÇLAMALARI REDDETTİ

Polisteki sorguları tamamlanan ve bu sabah Kemer adliyesine sevk edilen şüphelilerin tamamının yöneltilen suçlamaları reddettikleri, rüşvet almadıklarını, vermediklerini, hiç bir usulsüzlüğe karışmadıklarını söyledikleri ifade edildi.

Kendisine ait diskotekteki sorunlar için 60 bin TL rüşvet vermekle suçlanan Rus işadamı Aleksander İ.'nin de kendisine komplo kurulduğunu, kimseye böyle bir parayı vermediğini iddia ettiği belirtildi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan şüpheliler, işlemlerinin tamamlanması ardından bu sabah Kemer Adliyesi'ne gönderildi. Aralarında Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün eski eşi Muazzez Gül'den olan kızı Sanem Gül ve Başkan Gül'ün birlikte yaşadığı Neşe Gül'ün de bulunduğu çok sayıda kişi adliye önünde bekledi. Bazı kişiler ve belediye çalışanları, zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. Şüphelilerin adliyeye getirilmesi esnasında bir grup ellerindeki Türk bayraklarını salladı, alkışlarla Başkan Gül ve diğer şüphelilere destek verdi. Bu sırada Başkan Gül gülümseyerek bekleyenleri selamladı. Bu sırada adliye önünde bekleyen bir kadın Başkan Gül'e sarıldı.

Şüphelilerle birlikte operasyon kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerinin araştırma ve incelemelerinin yer aldığı 8 klasör de savcılığa teslim edildi.

Kemer Cumhuriyet Savcılığı'na ifadelerinin alınması işlemi süren şüpheliler, Kemer bölgesinde 'imar yasasına aykırı yapılan 41 otelle ilgili gerekli işlemi yapmamak', 'sahiplerini rüşvet vermeye zorlamak', 'suç işlemek amacıyla suç örgütü kurmak', 'haksız kazanç elde etmek', 'rüşvet', 'imar kirliliğine neden olma', 'irtikap', 'ihaleye fesat karıştırma', 'resmi belgede sahtecilik', 'görevi kötüye kullanma', 'özel belgede sahtecilik', 'resmi belgeyi yok etme ve 'irtikap'la suçlanıyor. Şüphelilerin imara aykırı otel ve eğlence yeri sahiplerinden Kemer Belediyesi tarafından düzenlenen 'Nar Festivali'ne yardım' adı altında 10 bin ila 50 bin lira arasında rüşvet aldığı da iddialar arasında yer alıyor.