Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’la İmralı’da görüşen avukatların İstanbul’da sürekli gittikleri internet kafeyi takibe alan istahbarat birimleri, Kuzey Irak’taki üst düzey yöneticilerin mail adreslerini tespit etti. Bu mail adresleri üzerinde araştırma yapan ekipler, Türkiye genelinde yöneticilerin bağlantı kurdukları kişileri tek tek belirledi.

11 GÖZALTI

Adresleri belirlenen bu kişilere yönelik geçen pazartesi İzmir, Antalya, Denizli ve Aydın’da yapılan eş zamanlı baskınlarda 11 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden yaşı küçük olan lise öğrencisi G.Ö., sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

3 YAŞINDAYKEN BABASI ÖRGÜTE KATILMIŞ

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan KCK şüphelilerinin, örgütün üst yönetimiyle yaptıkları tüm bağlantı ve görüşmelerde ortaya çıktı. Şüphelilerin bazılarının örgüte eleman kazandırdığı, bazılarının da yardımda bulunduğu tespit edildi. Şüpheliler arasında en dikkat çeken ise, Adnan Menderes Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi 22 yaşındaki H.A. oldu. H.A.’nın üç yaşındayken örgütün dağ kadrosuna katılan babası D.A. ile maille görüştüğü, ondan gelen talimata göre hareket ettiği ortaya çıktı. Ayrıca, H.A.’nın babasına “Babamın dağ hayatı artık bitti, siyasi yaşamı başlayacak” gibi mailler de attığı öğrenildi. Yine KCK şüphelilerinden tekstil işçisi 22 yaşındaki M.E.S.’nin babası C.S.’nin de örgütün dağ kadrosunda yer aldığı, onlara sık sık giyim malzemesi gönderdiği tespit edildi.

10 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Sorgularında suçlamaları kabul etmeyen ve iş görüşmesi yaptıklarını ileri süren kişilerden, 22 yaşındaki O.Ö.’nün, örgütün yöneticilerinden maille gelen talimatları alt birimlerdeki kişilere ulaştırdığı, bunların sonunda da korsan gösteriler düzenlendiği saptandı. Şüphelilerden, inşaatlarda çalışan 48 yaşındaki M.E.’nin, zaman zaman kuzey Irak’a gidip geldiği, örgütün kamp eğitmenlerinden A.C. ile internet üzerinden görüştüğü, mezecilik yapan 39 yaşındaki A.T.’nin, evinde silah bulunduğu Kuzey Irak’a gidip geldiği, malzeme temin ettiği, akrabaları örgütün dağ kadrosunda bulunan 23 yaşındaki D.Y.’nin üst düzey yöneticilerle görüştüğü, Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat bölümü öğrencisi 27 yaşındaki D.K.’nin örgütün silahlı kanat sorumlularıyla görüştüğü, 45 yaşındaki A.T.’nin  aynı şekilde Kuzey Irak’a gittiği, 42 yaşındaki tesktil işçisi E.E.’nin, örgüt elemanlarına çorap ve giyim malzemesi temin ettiği, örgüt sorumlusu Demat kod isimli kişiden ise kaçak sigara geçişi için ayarlama yapmalarını istediği, Antalya’da garson olan 26 yaşındaki M.B.’nin de askeri kanat sorumlularıyla görüşmeler yaptığı belirlendi. Evlerinde çok sayıda örgütseml döküman, yasak yayın da ele geçirilen 10 şüpheli, işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi.




H.A.: Halis Alpaslan

D.A.: Dündar Alpaslan 

M.E.S.: Mahmut Emin Sayar  

C.S.: Cebrail Sayar

G.Ö.:Gökhan Özdemir  

O.Ö.: Ozan Öztürk

M.E.: Metin Er

A.C.: Afat Cihan

A.T.: Abdurrahman Taştekin

D.Y.: Dilek Yasih

D.K.: Doğan Kızılırmak

A.T.: Aydın Turhan 

E.E.: Erdal Elçi

M.B.: Mahmut Bal