Kazan'da Kaymakam Veysel Beyru'nun talebi üzerine 25 Eylül'de Ankara Kalkınma Ajansı'nın 2 günlük proje yapma seminerine ilçede görev yapan 20 imam katıldı. Seminerin ardından kolları sıvayan imamlar, hazırladıkları projeleri Kaymakam Beyru'ya sundular.

CAMİ AVLUSUNA KARAÇAM VE SEDİR

Kazan Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunundaki toplantıda imam Ali Doğan, cami avlularının daha yeşil ve insana huzur veren bir görüntüye kavuşması için Kazan'daki tüm camilerin, Osmanlı dönemi tarzı bir avluya dönüşmesi ve avlulara karaçam ve sedirler dikilmesini içeren projesini anlattı.

AİLE İÇİ ŞİDDET İÇİN HZ. MUHAMMED'İN HAYATININ ANLATIMI

İmamların üzerinde çalıştıkları çok sayıda farklı proje arasında şunlar var:

Müftülük çalışanlarının yılın belirli günlerinde aileleriyle birlikte piknikte bir araya gelip, tanışmalarını sağlamak. Köylerde yaşayan inşalarla birlikte organik tarım yapmak. Yerel ve genel seçimler sonrası meydana gelen küskünlüklerin giderilmesi. Aile içi şiddetin önlenmesi için Hz. Muhammed'in bir baba ve eş olarak hayatının anlatılması. Semt pazarlarında nezaket kurallarının uygulanabilirliği. Doğal afetlerde tüm din görevlilerine görev paylaşımı.

DEVİR PROJE DEVRİ

Çalışmalardan memnun kaldığını belirten Kazan Kaymakamı Veysel Beyru, "Heyecanınızı takdir ediyorum. Toplumun, huzur için herkese ihtiyacı olduğu gibi sizlere de çok ihtiyacı var. İmam olarak rutinin dışına çıkın ve toplumda çığ gibi büyüyen sorunlara çözüm bulmak için projeler üretin. Burada afaki birşeyler konuşmuyoruz, ilçemize, ülkemize ve insanımıza katkıyı konuşuyoruz. Emekler hiçbir zaman boşa gitmez, devir strateji ve proje devri. Bu çalışmalardan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İlçe Müftüsü Halil Karagöz ise, "Yaptığımız çalışmalarla diğer ilçelere göre bir adım öndeyiz. Bizler de toplumsal huzura katkı için yaptığımız çalışmlardan memnunuz" diye konuştu.

İmamların, maliyet gerektiren projeler için AB Bakanlığı, Ankara Kalkınma Ajansı, Merkezi Finans İhale Birliği fonlarından destek alabilecekleri belirtilirken, çalışmaların sürdüğü kaydedildi.



HP (AY/AK)