Kaza, Torbalı İlçesi Yazıbaşı Mahallesi’nde 27 Haziran günü sabah saatlerinde meydana geldi. Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde elektrik işleri yapan bir işyerinde çalışan kaynakçı 31 yaşındaki Muhittin Sönmez, kazadan bir süre önce biri 4 aylık diğeri de 2 yaşında olan kızlarını görmek için Torbalı’ya geldi. Çocuklarının hasretine danamayan Sönmez, Torbalı’da iş bulmaya karar verdi. Muhittin Sönmez, yanına kardeşi 18 yaşındaki Mesut Sönmez’i de alıp babasına ait plakasız motosikletle, Ayrancılar’daki bir firmaya iş görüşmesine gitmek üzere yola çıktı. Yazıbaşı Mahallesi’nde ilerleyen motosiklete, karşıdan gelen ve önünde giden kamyona çarpmamak için direksiyonu kırınca şerit değiştiren Erol Özlü yönetimindeki otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosikletten fırlayan Muhittin Sönmez’in sol kolu koparken, arkasında bulunan kardeşinin vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluştu.

KAZA AMBULANSIN ÖNÜNDE OLDU

Kaza, bir başka ihbar nedeniyle Yazıbaşı Mahallesi’ne giden ambulansın önünde meydana geldi. Sağlık görevlileri hemen durup Muhittin Sönmez ve kardeşi Mesut Sönmez’e ilk müdahaleyi yaptı. Muhittin Sönmez’in kolundaki kanama durdurulurken kopan kolu da ambulansa konuldu ve iki yaralı Torbalı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada müdahale sonrası Muhittin Sönmez, kopan kolun yerine dikilebilmesi için ambulansla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Ancak koldaki dokuların ölmesi nedeniyle yerine dikilemedi. Tedavisi tamamlanan Sönmez kardeşler daha sonra taburcu edildi.

KOPAN KOL AÇIKTA TAŞINMIŞ

Kazanın ardından ortaya çıkan bir fotoğraf, aileyi kahretti. Daha önce, kopan kolun uygun olmayan ortamda taşındığını öne süren ailenin iddialarına kanıt olarak gösterdiği fotoğrafta, kopan kolun ambulansta sedyenin hemen yanına ve açıkta bırakıldığı görüldü. Kolun açıkta taşınması nedeniyle dokuların öldüğünü ve yerine dikilemediğini ifade eden aile, Sağlık Bakanlığı’na dava açmaya hazırlanıyor. Ağabeyinin hayatının kurtulduğunu ancak kolunun yerine dikilemediğini kaydeden Duygu Sönmez şunları söyledi:

"Yapılan ihmal karşısında adeta yıkıldık. Kaza sonrası çekilen fotoğraf sağlık skandalının kanıtı oldu. Eğer taşıma işi doğru şekilde yapılsaydı ağabeyim kolunu kaybetmeyecekti. En azından kopan kol temizlenip bir poşete, ardından buz dolu başka bir poşete konulsaydı dokular ölmezdi. Birçok kazada yaralıların kolu kopuyor ve operasyonla yerine dikiliyor. Ağabeyim kazadan yaklaşık 1 saat sonra İzmir’e ulaşıyor. Buna rağmen hastaneye vardığında kolunun dokularının öldüğü belirtiliyor. Konuyu yargıya taşıyıp ihmali bulunanların cezalandırılmasını isteyeceğiz."

OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜ SERBEST

Yaralarının kontrolü için hastaneye giden Muhittin Sönmez de, "Bize çarpan kişi serbest bırakıldı. Bir kez bile arayıp sormadı. Ziyaretimize gelmedi. Hastaneye gidiyorum ilgilenilmiyor. Diz kapağımda çürüme varmış. Kangren olabilirmiş. Maddi durumumuz yerinde değil, kimse ilgilenmiyor, yardım bekliyorum. Kendi evimi boşalttım ve babaevine dönmek zorunda kaldım" diye konuştu.



YC(İÖ/COŞ)