Torbalı İlçesi Yazıbaşı Mahallesi’nde 27 Haziran’da sabah saatlerinde meydana gelen kazada, kaynakçı 31 yaşındaki Muhittin Sönmez, yanına kardeşi 18 yaşındaki Mesut Sönmez’i de alıp babasına ait plakasız motosikletle, Ayrancılar’daki bir firmaya iş görüşmesine giderken şerit değiştiren otomobil çarptı. Kazada, Muhittin Sönmez’in sol kolu koparken, arkasındaki kardeşi de yaralandı.

Muhittin Sönmez’in kolu yerine dikilemedi ve vücudunda çok sayıda kırık oluşan diğer yaralı Mesut Sönmez de taburcu edildi.

SOSYAL GÜVENCELERİ YOK

Sol kolu yerine dikilemeyen ve sol dizinde de çürüme başlayan, biri 4 aylık diğeri de 2 yaşında olan iki kız çocuğu babası Muhittin Sönmez, sosyal güvencesinin olmadığını dile getirdi. Sönmez, "Kiradaydım evimi boşlatıp babamın yanına geldim. 8 kişi aynı odada yatıyoruz. Kolum yerine dikilemedi bana bu halde kim iş verir? Bize yardım etmeleri için insanların eline bakacağız en acı olan da bu" diye konuştu.

Vücudunda çok sayıda kırık bulunduğunu ve bunun zamanla iyileceğini dile getiren Mesut Sönmez, "Bize çarpan kişi elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Bizim ocağımız söndü. Ne ağabeyim ne de ben çalışacak durumda değiliz. En çok hayalini kurduğum şey önce askere gitmek sonra da evlenmekti. Bu halde askere de almazlar evlenemem de. Yetkililerin bu konuyla ilgili inceleme başlatmasını istiyorum" dedi.

Bu arada aile, yaralıların ambulansla nakledilirken kopan kolun yere konulduğunu gösteren bir fotoğrafa ulaşınca tepki gösterdi. Dokular öldüğü gerekçesiyle kolun nakledilemediğini belirten aile, dün yaptığı açıklamada bu konunun üzerine gideceklerini, haklarını arayacaklarını bildirdi.

SOFUOĞLU: 112 GEREKENİ YAPTI

İki gencin dramının bazı gazetelerde yeralmasının ardından yettililerden de açıklamalar geldi.

İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Turhan Sofuoğlu, "Bizim 112 Acil Servis ekimiz gerekli müdahaleyi yaptı. Kaza yerine kısa sürede ulaşıp yaralıları 10 dakika içinde hastaneye ulaştırdı. Kopan kol buz içinde özel kova içinde hastaneye götürüldü. Ancak orada yapılan incelemede, kolun çok fazla zarar gördüğü ve yerine dikilemeyeceği söylenmiş. Bunun bizimle bir ilgisi yok. Biz üzerimize düşüne yaptık" ifadelerini kullandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN YAZILI AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı da bugün konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Ambulans saniyeler içinde olay yerine ulaşmıştır. Yaralılara ilk müdahaleri yapılmıştır. Kopan kol, çevredeki vatandaşlar tarafından bulunup ambulansa konulmuş ve fotoğraf da o sırada çekilmiştir. Acil Servis ekiplerimiz gerekli ortamda kolu taşımıştır ve görüntüleri mevcut" denildi.