Kaza, Bodrum’da 1 Ekim Pazartesi günü saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Mazı Köyü'ne giden Mustafa Çam yönetimindeki 48 KM 262 plakalı otomobil, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıktı. Savrulan otomobil, karşı yöne geçip, takla attı. Bodrum’da kaptanlık yapan Çam’ın otomobili Selçuk İlhan Bilgin’in kullandığı 14 AZ 232 ve polis memuru Oğuzhan Kılıç yönetimindeki 34 SYA 78 plakalı otomobillere çarparak durabildi. Kaza yerinde can pazarı yaşanırken, yarım saat süren kurtarma çalışmalarına çevreden yetişenler, sağlık ekipleri, itfaiye kurtarma ekipleri müdahale etti. Kazada hastaneye kaldırılan 38 yaşındaki Mustafa Çam, eşi 33 yaşındaki Nurcan Çam ve diğer otomobilde bulunan 58 yaşındaki Mehmet Bilgin ölürken, aralarında 1 aylık Baran bebeğin de bulunduğu 5 kişi de yaralandı. Baran bebek, helikopterle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.

Nurcan ile Mustafa Çam çifti gözyaşları arasında toprağa verilirken daha sonra yaşananlar ve ortaya atılan iddia duyanların içini bir kez daha acıttı. Ağabeyi ile yengesini toprağa veren Bodrumlu kaptan 36 yaşındaki Erdal Çam, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek kaza sırasında otomobilde bulunan eşyaları teslim aldı. Erdal Çam’a içinde Baran bebeğin eşyalarının bulunduğu çanta teslim edildi. Erdal Çam eve geldiğinde annesinin, "Yengen, yola çıkmadan önce telefonla görüşmemizde 'Hırsızlık olur' diye düşünerek evdeki altın ve ziynetleri de yanlarına aldıklarını anlattı" sözleriyle şaşkına döndü. Olay yerinde çekilen kaza fotoğraflarında da aracın arka koltuğunda 3 çanta görünürken kendisine sadece bebeğin eşyalarının bulunduğu bir çanta teslim edildiğini anlayan Erdal Çam gelişmelere tepki gösterdi.

Yaklaşık 50 bin lira değerinde düğün takıları ile Baran bebeğe doğumda takılan altınların bulunduğu çantanın ağabey ve yengesi can çekişirken çalınmış olabileceğini öne süren Erdal Çam, şunları söyledi:

"Otomobildeki eşyaları teslim almak için Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gittim. Bana yalnızca içinde Baran bebeğin eşyalarının bulunduğu çantayı teslim ettiler. Oysa kaza sırasında otomobilde Baran bebeğin annesi Nurcan Çam'ın ziynet eşyalarının bulunduğu 2i çanta daha olduğunu belirledik. Annem, Mazı Köyü’ndeki düğüne giden yengem Nurcan Çam’ın, hırsızlık olaylarının artması nedeniyle ziynet eşyalarını iki çantanın içine koyarak yanına aldığını söyledi. Evde ziynet eşyalarını bulamadık. Kaza sırasında çekilen fotoğrafta da çantalar otomobilin arka koltuğunun üzerinde görülüyor. Bu işin peşini bırakmayacağım. Baran bebek benim oğlum artık. Onun hakkını kimseye yedirmem. Hemen hukuk mücadelesi başlatacağım. Tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatanların mutlaka yakalanıp yargı önüne çıkarılmasını istiyorum."

Kendisi de evli ve bir çocuk babası olan Erdal Çam kayıp çantayla ilgili şikayetçi oldu.