Turist rehberi 36 yaşındaki Ömer Faruk Bildirici, ruhsatı kızkardeşi Hatice Alişer'ın üzerine olan 07 BDB 08 plakalı hafif ticari araçla 2008 yılının ocak ayında karlı yolda kaza yaptı. Tek taraflı kazadan sonra araç, yetkili servise çekildi. Ömer Faruk Bildirici'nin iddiasına göre aracın tamirini 3 ayda tamamlayan yetkili servis, kasko sigortasını yapan şirketin yaklaşık 5 bin 500 lira tutan faturayı ödemediğini söyleyerek aracı teslim etmedi. Bildirici, ailesinden kaza yaptığını gizlemek için aracı bir şirkete kiraya verdiğini söyledi.

Ömer Faruk Bildirici aracı uzun süre geçmesine karşın teslim alamayınca, ruhsat sahibi olan kız kardeşi Hatice Alişar'la birlikte olayı yargıya taşıdı. Aracın otoparkta motor ve elektrik aksamının yetkili servis tarafından söküldüğü gerekçesiyle yapılan suç duyurusunda savcılık harekete geçti. Savcılık, yetkili servisin, tamir faturasının ödenmediği için aracın teslim edilmediği ve sökülen parçaların kendilerinde olduğunu söylemesi üzerine takipsizlik kararı verdi.

Bunun üzerine Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılan tespit davasında bilirkişi, otoparktaki araçta inceleme yaptı ve sökülen parçaların tutarının 13 bin lirayı bulduğunu saptadı. Ömer Faruk Bildirici ve kardeşi Hatice Alişar, aracın yaklaşık 5 yıldır onarılıp teslim edilmediği iddiasıyla Asliye Hukuk Mahkemesi'nde tazminat davası açtı.

Yaklaşık 5 yıl önce meydana gelen kazadan sonra tamir için yetili servise çekilen aracın akıbeti bu dava sonunda belli olacak.