Artvin’in Yusufeli İlçesi’nde önceki gün sabah saatlerinde meydana gelen olayda, İlçe Emniyet Amirliği’nde görevli polis memurları 26 yaşındaki Mehmet Pekdura ile Yasin Başoğlu, silahla şakalaşmaya başladı. Şakalaşma sırasında Yasin Başoğlu’nun elindeki tabancanın ateş alması sonucu Mehmet Pekdura vurularak yaşamını yitirdi. Mehmet Pekdura’nın Türk bayrağına sarılı tabutu, dün gece memleketi Aydın’ın İncirliova İlçesi’ndeki baba ocağına getirildi.

Pekdura’nın cenaze namazı ise bugün öğlende İncirliova Çarşı Camisi’nde kılındı. Cenaze namazına İncirliova Kaymakamı Adem Ünal, çok sayıda polis ve vatandaşın yanı sıra yaşamını yitiren polis memuru Pekdura’nın eşi Raziye Eda Pekdura ve 3 yaşındaki oğlu Bora katıldı.

ACILI EŞİN FERYATLARI YÜREK DAĞLADI

Namaz sonrasında Pekdura’nın cenazesi omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Gözü yaşlı eş Raziye Eda Pekdura, "Kim sana hakkını helal etmez Mehmedim. Ben seni nasıl kara topraklara vereyim, ben sana kıyamam, ben evladımızla o evlere nasıl gireyim" diyerek feryat etti. Acılı eşi, yakınları ve kadın polis memurları sakinleştirirken, minik Bora hiçbir şeyden habersiz annesinin kucağında mısır yiyerek babasının cenaze törenini izledi. Mehmet Pekdura’nın cenazesi İncirliova Belediye Mezarlığı’nda toprağa verilirken, kaza kurşunuyla arkadaşının ölümüne neden polis memuru Yasin Başoğlu’nun tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.