Kulbak, üç ay önce yumurtadan yeni çıktığında aldığı ve 'Şakir' adını verdiği kazı beslemeye başladığını söyledi. İnternetten araştırma yaparak hayvanın bakımı ve beslenmesi ile ilgili bilgileri öğrendiğini kaydeden Kulbak, kazın da kısa sürede kendisine alıştığını kaydetti. Kulbak, "Elimde büyüdüğü için benden hiç ayrılmak istemiyor. Evde yanlız kalmak istemiyor. Hemen hareketleriyle bunu belli ediyor. Bu hayvanların sürekli kapalı kalmaktan rahatsız olduklarını öğrendim ve nereye gidersem götürüyorum. Gece gündüz demeden sokakta, parkta, kahvede, markette gezdiriyorum. İnsanlar da bu durumu merakla karşılıyor. Ama sonra hoşlarına gidiyor" dedi.

BİR ÇOCUK BOĞAZINI SIKINCA

Kulbak, genelde çocukların kazı sıkıştırıp rahatsız ettiğini anlattı. Kulbak, "Daha önce küçük bir çocuk boğazını sıktı. Bu deneyimden sonra şimdi çocuklardan pek hoşlanmıyor. Onları kovalıyor. Ayrıca şortlu ve terlikli kişilerden de pek hoşlanmıyor. 'Şakir’in saldırgan tavırlarından korkanlar olduğu kadar, özellikle kızdırmaya çalışanlar da var" diye konuştu.

İbrahim Kulbak’ın Bigadiç Yüzüncü Yıl Parkı’nda süs havuzuna bıraktığı 'Şakir’i, bir çocuğun sevmeye çalışması ise renkli görüntülere sahne oldu. Yapılan ikazlara rağmen kazı sevmeye çalışan çocuk, 'Şakir’in parmaklarını gagalaması üzerine annesinin yanına kaçtı.



HE(AÖ/BT)