Kocasinan Belediyesi, Erciyes Üniversitesi Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksek Okulu Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencilerinin yetiştirdiği organik 20 bin fide, Kocasinan Belediye binası önünde dağıtıldı. Belediye Başkanı Bekir Yıldız, üniversite işbirliği ile 150 bin domates fidesi ürettiklerini belirterek şöyle dedi:

"Bugün yerli domates fidesi dağıtımına başlıyoruz. Domates fidelerimiz 'Bünyan Karahıdır'dır ve tamamen organiktir. Bir özelliği de çekirdeğinden seneye yeniden domates üretebilirsiniz. Yani neslini devam ettiren domates fidesini toprakla buluşturun, seneye ürettiğiniz domatesten bir ikisinin çekirdeğini kurutun, seneye kendi fidenizi kendiniz üretin."

Belediyenin önünde oluşturulan standartlarda domates fidesi dağıtılmaya başlayınca, vatandaşlar arasında sıra kavgası ve küçük izdiham yaşandı. Domates fidelerinin sırayla dağıtılmasını bekleyemeyenler ise, kamyonların üstündeki domates fidelerini almaya çalıştı. Fide dağıtımı ve izdiham nedeniyle yol trafiğe kapanırken, bazı araç sürücüleri olaya tepki gösterdi.

ESNAFTAN TEPKİ

Bu arada, fidan dağıtım alanına gelen ve esnaf olduğunu söyleyen bir kişi, "Biz vergi veriyoruz, kira ödüyoruz. Burada ücretsiz dağıtıyorsunuz. Biz nasıl para kazanacağız"’ diye tepki gösterdi. Fide için sırada bekleyenler ise, "Siz çekirdeğinden yeniden domates üretilemeyen fide satıyorsunuz. Belediye organik fide dağıtıyor" diye yanıt verdi.  Görevliler, esnafı olay yerinden uzaklaştırdı.



DÖ(OE/COŞ)