-------------------------



ŞEHİTLERDEN BİRİ POLİS, DİĞERİ TEKNİSYEN

Valilik ve Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi'nde, teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda, 11 yıllık polis memuru 38 yaşındaki Ahmet Geben ile 6 yıllık teknisyen 25 yaşındaki İsmail Sakın'ın şehit olduğunu açıkladı. Polis memuru Ahmet Geben'in patlamayla olay yerinde, teknisyen İsmail Sakın'ın ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi'nde şehit olduğu belirtildi.

Şehitlerden polis memuru Ahmet Geben'in cenazesi memleketi Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'nde, sivil memur İsmail Sakın ise Yozgat'ta toprağa verilecek.

'İKİ KEZ PATLAMA OLDU'

Olay sırasında bir olayın şüphelisi olarak Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında olan ve yaralanarak hastaneye kaldırılan Hacı Uçan, yaşadıklarını anlattı.

Hacı Uçan, "2 kez patlama oldu. Beton parçaları üstüme sıçradı. Çok korktum. Polis memurlarıyla birlikte yere yattık. Yukarıdan 'Bomba atıldı' diye sesler yükseldi. Sonrasını, bayıldığım için hatırlamıyorum" dedi.

Saldırıda ölen 3 teröristin vucütlarının tamamen parçalandığı, sadece bacak parçalarının kaldığı belirtildi. Teröristlerin kimliklerinin saptanması için ceset parçaları güçlükle toplandı.

KAHRAMAN POLİS CAN KAYBINI ÖNLEDI

Saldırıda şehit olan Ahmet Geben'in evli ve 3 çocuk babası olduğu ve Kahramanmaraş Göksun nufüsuna kayıtlı olduğu belirtildi. Emniyet Müdürlüğü ve polis lojmanları önüne gelen 3 teröristin bulunduğu otomobili gören Ahmet Geben, hemen bulunduğu araçtan inip üzerine gelen teröristlere 'Dur' ihtarında bulundu. Ancak teröristler, ateş açmaya başladı. Bu arada koşarak binaya yaklaşan terörist de elindeki el bombasını binaya fırlattı. Bu bombanın patlaması sırasında Ahmet Geben şehit olurken, binadaki arkadaşlarının canını kurtarmış oldu. 

Şehit polis Geben'in Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi'ne getirilen cenazesi ile ağır yaralı olarak kaldıldığı hastanede kurtarılamayan İsmail Sakın'ın cenazesi, düzenlenecek törenin ardından memleketlerine gönderilecek.

Bu arada Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ve CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, olayın meydana geldiği Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü, Polis Misafirhanesi ve lojmanlarında inceleme yaptıktan sonra, açıklamada bulunmadan, ilçeden ayrıldı.



OE,ZG(OE/SS)