Siverek'te dün başlayan ve gece boyu devam eden kar yağışı günlük yaşamı felce uğrattı. Kar yağışı nedeniyle birçok köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı, araçlar yollarda mahsur kaldı. İş makineleri yolların açılması için yoğun çalışma yürütürken, zaman zaman yolların kayganlaşmasından dolayı çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi.

'BEBEĞİMİZİ KURTARIN' TELEFONU

Ancak dün akşam Siverek Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu'na telefonla ulaşan çiftçi Mustafa İsya, 5 gün önce dünyaya gelen bebekleri Mahmut'un 41 derece ateşi bulunduğunu, yollar kapalı olduğu için hastaneye götüremediklerini söyleyerek yardım istedi. Kaymakam Hersanlıoğlu, bunun üzerine Mahmut bebeğin hastaneye götürülmesi için Köylere Hizmet Götürme Birliği ekiplerine talimat vererek ilçe merkezine 60 kilometre uzaklıktaki Keçipınar Köyü'ne yönlendirdi. Kaymakam Hersanlıoğlu, iş makinelerinin açacağı yolda, aksaklık yaşanmaması için Mahmut bebeğin hastaneye daha hızlı ulaşımını sağlamak için kendi makam aracını da gönderdi.

5 SAATTE HASTANEYE ULAŞTIRILDI

İş makinelerinin yoğun çalışmasının ardından yol açıldı ve ekipler 4 saat sonra Keçipınar Köyü'ne ulaştı. Köye ulaşılmasının ardından Mahmut ve Şükran İsya çifti, 5 günlük bebekleri ile birlikte Siverek Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu'nun makam aracı cipe alınarak Siverek'e getirildi. Yardım telefonunu almalarından 5 saat sonra Mahmut bebek, Siverek Devlet Hastanesi'nde doktor kontrolünden geçirildi. 41 derece ateşi olan Mahmut bebek, yapılan ilk müdahale sonrası ambulansla Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen ve tedavisine devam edilen bebeğin babası Mahmut İsya, "Bir telefonumuz ile adeta seferberlik ilan edildi. Bebeğimizi hastaneye ulaştırdık ve tedavisine başlandı. Çok mutluyuz, bebeğimizi kurtaran Kaymakam ve ekiplere teşekkür ediyorum" dedi.