Elvan EZBER/İSTANBUL, Suriye tarafından düşürülen uçakta bulunan kayıp Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un babası Osman Aksoy, ümitlerini kaybetmediklerini belirterek "Allah’tan ümit kesilmez. En kısa zamanda çocuğumuzdan iyi bir haber alırsak biz de çok sevineceğiz" dedi.


Suriye tarafından düşürülen uçakta bulunan kayıp Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy, Bağcılar’daki evinde gazetecileri kabul etti. Elinde oğlunun fotoğrafıyla konuşan baba Aksoy, olaydan üç gün önce oğluyla telefonda görüştüğünü belirterek "Çok iyi olduğunu, komutanları tarafından sevildiğini, görevini seve seve yaptığını söyledi. Abisi Fatih ile aynı yerde görev yapıyorlar. Televizyonlardan takip ediyoruz. Belediye başkanımız ziyaretimize geldi. Abisi de Malatya’da olduğu için komutanlarından aldığı bilgileri bize aktarıyor. Bu işin sonuna kadar ümitle beklememiz gerektiğini söylüyorlar. Devletimiz bu vazifeyi vermiş. Bu keşif uçuşları daha önce de yapılıyordu. Bu uçuşların maksadı sınırlarımızı korumak. Başka bir maksadı yok" dedi.


Baba Aksoy şöyle devam etti. "Abisi Malatya’da olayın içinde olduğu için arkadaşları, komutanları, üstleri devamlı bu bilgileri veriyorlar. İlk gün haberler pilotlarımız kurtuldu şeklinde yayınlandı. Ertesi gün başbakanımız açıklamasında "Arama tarama yapılıyor pilotlarımızı arıyoruz" dedi. Bugün dördüncü günü şu anda sağlıklı bir bilgi yok. Huzursuzuz geç saatlere kadar televizyondan takip ediyoruz. Belki bir açıklama olur, bir haber alırız diye bekliyoruz. İnsan kafasını yastığa koyduğu zaman rahat edemiyor ama ayakta durmak için de sağlığa ihtiyacımız var. İki üç saat de olsa uyumaya çalışıyoruz. Büyüklerimiz uğraşıyor, biz de televizyonlardan takip ediyoruz. Belediye başkanımız haricinde henüz arayan olmadı"


Ümitlerini kaybetmediklerini belirten Aksoy, "Allah’tan ümit kesilmez. En kısa zamanda çocuğumuzdan iyi bir haber alırsak biz de çok sevineceğiz" dedi.


EE(FOTOĞRAF)