Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan pazartesi günü eğitim için havalandıktan sonra İzmir'in Foça İlçesi açıklarında radardan kaybolan T-37C tipi eğitim uçağı ile Teğmen Serkan Sağır'ı arama ve çıkarma çalışmaları sürüyor. Pakistanlı Pilot Binbaşı Masood Hussain Chhachhar'in cesedini dün akşam saatlerinde uçağın dışında deniz altında bulan kurtarma ekipleri, Teğmen Sağır'a ulaşmak için bugün de sabah erken saatlerde çalışmaya başladı. Pakistanlı Pilot Binbaşı Chhachhar'ın cesedinin uçak dışında bulunması, Teğmen Sağır'ın da uçak dışında olma ihtimalini güçlendirdi.

Foça'da zaman zaman sağanak şeklinde yağan yağmur ve ağırlaşan hava koşulları arama kurtarma çalışmalarını güçleştirdi. Arama çalışmalarının altıncı gününde Yeni Foça Beldesi açıklarında Ramada Burnu, Tavşan Adası ve Arslan Burnu üçgeninde sürdürülen çalışmaları bugün Nemrut Körfezi açıklarına doğru kaydırıldı.

Çalışmalara Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı iki mayın arama gemisi, bir denizaltı kurtarma gemisi, bir arama kurtarma helikopteri, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı bir helikopter ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı bir hücumbot katılıyor. SAR timleri kıyıları ve deniz yüzeyini tararken açıklardaki denizaltı kurtarma gemilerinde bulunan “row” adı verilen ve kablolarla sualtında kontrol edilebilen, üzerinde kameralar bulunan cihaz aracılığı ile 125 metre derinlikteki enkaza müdahale ediliyor.

Öte yandan uçağın enkazına ulaşmak için getirilen ve dünyada Türkiye dahil beş ülkede bulunan, fiyatı 1 milyon doların üzerinde bulunan atmosferik dalış elbisesi ve ekipmanlarının bulunduğu TCG A 285 Akın Denizaltı Kurtarma Gemisi'nin bölgeden ayrıldığı gözlendi.