Dolaşım bozukluğu ve damar tıkanıklığı nedeniyle tedavi gören Kudret Çelik, geçtiğimiz Cuma günü Esenler Atışalanı’ndaki evinden çıktı. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne saat 09.37’de giriş yapan Kudret Çelik, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bazı testler yaptırdı. İşlemlerinin ardından Kudret Çelik, saat 11.51’de hastaneden çıkış yaptı. Reçetesi, test sonuçları yanında olan Kudret Çelik, Samatya ışıklardan yolun karşısına geçti.

Buradaki dalgakıranda bir süre oturduğu belirlenen gençten, bir daha haber alınamadı.

AİLE POLİSE BAŞVURDU

Hasta oğullarının eve gelmemesi üzerine paniğe kapılan baba Bayram Çelik ile anne Yeter Çelik, polise giderek kayıp başvurusunda bulundu. İhbarın ardından polis kayıp gencin bulunması için çalışma başlattı.

Cumartesi günü kayalıklarda gezinen bir vatandaşın Kudret Çelik’in giysilerini bulması üzerine yakın çevrede arama çalışmaları başlatıldı. Sahil, Kennedy Caddesi üzerindeki MOBESE kameraları incelemeye alındı. Kudret Çelik’in Samatya ışıklardaki kameralar tarafından görüntülendiği ortaya çıktı. Bu bilgi üzerine Sahil Güvenlik ile Deniz Polisi, dalgakıran çevresinde inceleme başlattı. Dalgıçların da katıldığı incelemelerde herhangi bir bulguya ulaşılamadı.

POLİSTEN ŞİKAYETÇİYİM

Arama çalışmalarını takip eden baba Bayram Çelik, “Cumartesi günü oğlumun kıyafetleri bulundu” dedi. Oğlunun, beyin damarlarındaki tıkanıklık ve dolaşım bozukluğu nedeniyle 15 günlük askerken eve gönderildiğini anlatan Bayram Çelik, “Hastalığı nedeniyle çabucak yorulurdu. Yüzme de bilmezdi. Giysileri bulundu, cüzdanı da var. Ama cep telefonundan haber yok. Oğlumu birileri gasp edip denize atmış olabilir. Oğlumun ölüsünü ya da dirisini istiyorum.”

Oğlunun sağlık testlerinin yanı sıra zaman zaman İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kontrole geldiğini hatırlatan anne Yeter Çelik, “Bu kadar insanın bulunduğu bir yerde birisi boğuluyor, kimsenin de haberi olmuyor. Bunu anlamam mümkün değil” dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü, iilgili soruşturma başlattı. Deniz Polisi’nin dalgakıranda yaptığı araştırmadan da sonuç çıkmadı. Aile üyelerinin dalgakırandaki bekleyişi sürüyor.