"KAYIP DOÇENTİN CESEDİ BULUNDU" başlıklı haberimizi gelişmelere göre düzenleyerek yeniden veriyoruz.

---------

YENİDEN


Şahismail GEZİCİ- Gülbin YILDIZ/ELAZIĞ, - ELAZIĞ'da bir haftadır kayıp olan Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli kadın doğum uzmanı 47 yaşındaki Doç. Dr. Bilgin Gürateş’in dün gece Gümüşkavak Mahallesi'nde cesedi bulundu. Elleri ve ayaklarının bağlı, boynunda ip bulunduğu ve kasığından tabanca ile vurulduğu belirlenen Gürateş'in yüklü miktarda borçları nenediyle tefecilerin eline düştüğü ve borç- alacak yüzünden öldürüldüğü üzerinde duruluyor. Cinayeti itiraf ettikleri öne sürülen gözaltındaki 2 şüphelinin polisteki sorgusu ise devam ediyor.

Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde kadın doğum uzmanı olarak görev yapan Doç. Dr. Bilgin Güretaş, iddiaya göre profesörlük beklentisinin gerçekleşmemesi nedeniyle üniversite yönetimine kızarak, çalıştığı hastaneden 16 Ocak'tan itibaren 26 Ağustos 2012 tarihine kadar ücretsiz izne ayrıldı. Dr. Gürateş, izindeyken kentteki özel bir hastane ve kendisine ait muayehanesinde çalışmalarını sürdürmeye devam etti. Ancak 28 Mart gününden itibaren kendisinden haber alınamadı.

ÖZEL EKİP KURULDU

Doç. Dr. Bilgin Gürateş'in bulunması için polis, özel bir ekip kurarak çalışma başlattı.

Bekar olan ve yalnız yaşayan Doç. Dr. Bilgin Gürateş'ın evi, hastanedeki odası ve muayenehanesinde polis ekipleri tarafından arama yapıldı, evinin çevresindeki bir iş yerine ait güvenlik kamerası incelemeye alındı.

İncelemede, Doç. Dr. Gürateş'ın özel otomobilinin, 28 Mart'ta saat 10.30'da beyaz montlu bir kişi tarafından evinin önüne getirilip bırakıldığı görüldü.

2 GÖZALTI

Çalışmalarını sürdüren polis, Doç. Dr. Güretaş'ın otomobilini getirip kapısının önüne bırakan kişinin kimliğini belirleyip gözaltına aldı. Ardından Doç.Dr. Gürateş'in kaybolmadan önce cep telefonuyla sık sık görüştüğü belirlenen R.Y. de gözaltına alınarak sorgulandı.

Doç. Dr. Gürateş'in kayıp olan dizüstü bilgisayarının R.Y. tarafından bir kişiye 'Burada kalsın, daha sonra gelip alacağım' diyerek verdiği ortaya çıktı. Polis bilgisayarı bu kişiden aldı.

ÖLDÜRÜP GÖMMÜŞLER

Sorgulama sırasında gözaltındaki şüphelilerin Doç. Dr. Güretaş'i öldürdüklerini itiraf ettiği ve gömdükleri yeri polise söyledikleri öğrenildi. İtiraf üzerine polis, dün gece Gümüşkavak Mahallesi'ndeki arazide Doç. Dr. Bilgin Gürateş'in cesedini gömülü buldu.

Elleri ve ayakları bağlı ve boynunda ip bulunan Doç. Dr. Bilgin Gürateş'in, kasığından bir kurşunla vurulduğunun tespit edildiği belirtildi. Güretaş'ın gömüldüğü yere 1 kilometre uzaklıktaki Şorşor Deresi'nde de polis tarafından delil araması yapıldı.

TEFECİLERİN ELİNE DÜŞTÜ İDDİASI

Doç.Dr. Gürateş'in Antalya'da bir bara ortak olduğu ve bu yüzden yüklü miktarda borçlandığı da iddia edildi. Borçlarını ödemek için tefecilerin eline düştüğü belirtilen, Doç. Dr. Gürateş'in bu yüzden öldürüldüğü üzerinde duruluyor. 2 şüphelinin polisteki sorgusunun ise devam ettiği belirtildi.

YAKINLARINDAN ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNE TEPKİ

Ücretsiz izin alarak ayrıldığı Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde otopsisi yapılan Doç.Dr. Gürateş'in yakınları, morg önüne üniversite yönetiminden kimsenin gelmemesine tepki gösterdi.

Cenazenin hastane ambulansına konulmasına izin vermeyen Doç. Dr. Bilgin Gürateş'in yakınları, cenazeyi belediyeye ait cenaze aracıyla aldı. Bu sırada morg önüne gelen bazı çalışma arkadaşları ise gözyaşı döktü.

"BU ADAMI MAFYANIN KUCAĞINA KİM ATTI ?"

Doç. Dr. Bilgin Gürateş'in eniştesi Dr. Aykaç Polat, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Feyzi Bingöl'e tepki göstererek, "Neden buraya gelmediler? Bu hastanede Ali Rahman hoca intihar etti. Bilgin hoca öldürüldü. Nerede bu rektör? Nerede bu öğretim görevlileri? Neden burada değiller, niye gelmediler? Bilgin'in yerine alınan Ekrem Sapmaz nerede? Sahte yayınlarla görev aldı" dedi.

Kendisi de Fırat Üniversitesi Hastanesi'nden ayrılan Dr. Aykaç Polat, "Ben hastanede görevliyken ekmeğimle oynadılar, çocuklarımı düşünüp çekip gittim. Bu adamı mafyanın kucağına kim attı? Tek başına bir adam, kimden medet umdu, mafyadan mı?" diye konuştu.



ŞG,GY(GG/AK)