Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Olimpos mevkisi yakınlarındaki Musa Dağı'nda kaybolan iki Alman turist, jandarma tarafından bulundu.

  Edinilen bilgiye göre, Olimpos mevkisinde bir pansiyonda tatil yapan Alman turistler Melanie Vozz (37) ve Monika Maria Helber (52), sabah saatlerinde Musa Dağı eteklerinde yürüyüş yapmaya başladı. Dönüş yolunu kaybeden Vozz ve Helber'in kaldıkları pansiyonu arayarak durumu bildirdi. 

         Vozz ve Helber'e telefonla ulaşan jandarma, turistlerden bulundukları bölgeden ayrılmamalarını ve telefonlarını açık tutmalarını istedi. Bu sırada Jandarma Entegre Muhabere Sistemiyle (JEMUS) 156 Acil Çağrı Konumlama Sistemi sayesinde turistlerin bulundukları noktanın koordinatları belirlendi. 

         Turistlerin araç ulaşımının bulunmadığı dağlık bölgede olduğunu belirleyen jandarma ekipleri, yaklaşık iki saatlik çalışmanın ardından Vozz ve Helber'in bulunduğu bölgeye ulaştı. Adrasan Sağlık Ocağı'na götürülerek muayeneleri yapılan iki turiste, daha sonra getirildikleri Adrasan Jandarma Karakolu'nda yemek ikram edildi. 

         İfadelerine başvurulan Vozz ve Helber, daha sonra Olimpos'taki pansiyonlarına götürüldü.