Fethiye İlçesi'ne bağlı Üzümlü Köyü'nde yaşayan evli ve 5 çocuk babası 45 yaşındaki Mehmet Şahin, yaklaşık 2 ay önce Dalaman İlçesi'ne bağlı Gürleyik Köyü'nde, 55 yaşındaki Süleyman Yılmaz'a ait alabalık çiftliğini kiraladı. Yeni bir hayata başlayan Mehmet Şahin, geçen pazar gününe kadar çiftliğin çevre düzenlemesini tamamladı ve köyden çiftliğe gidebilmek için Çal Deresi üzerine ahşap bir köprü yaptı. Derenin yatak değiştirmesiyle beton köprünün işlevsiz kalması nedeniyle gerek duyulan ikinci köprünün yapılmasıyla, Mehmet Şahin, eşi 37 yaşındaki Bircan Şahin ile çiftliğin yanındaki evlerine, yavaş yavaş eşyaları taşımaya başladı.

AÇILAN BARAJ KAPAKLARI CAN ALDI

Daha güzel bir yaşam ve gelecek hayal eden Şahin çiftini dün açılan baraj kapakları ayırdı. 4 erkek çocuk annesi Bircan Şahin, 10 yıl aradan sonra çok istediği kız çocuğuna kavuşmanın mutluluğuyla Ceylin adını verdiği 7 aylık bebeğini biran olsun yalnız bırakmadı. Ev eşyalarını taşırken minik Ceylin'i sırtına bir bezle bağlayan Bircan Şahin, eşinin hemen önünde, ahşap köprüden derenin diğer tarafına geçmek isterken dengesini kaybedip düştü ve yağmur nedeniyle seviyesi yükseldiği için açılan baraj kapaklarından boşalan azgın sulara kapıldı. Mehmet Şahin ve köylülerin aramalarında anne ve doyamadığı evladının cesedi bulundu.

Gürleyik Köyü'nde yaşayan 70 yaşındaki Sami Karaca, normalde derede su olmadığını yürüyerek karşıya geçilebildiğini, ancak olay günü baraj kapaklarının açıldığını dile getirdi. Sami Karaca, "Normalde suyun seviyesi o kadar olmazdı. Zaten yürüyerek karşıya geçilebiliyordu. Ancak son günlerde çok yağmur yağması nedeniyle Çal Deresi üzerine kurulan hidroelektrik santrali barajının su seviyesi yükseldi ve kapaklarını açtılar. Sular öyle yükseldi ki ahşap köprünün hemen altından geçmeye başladı. Bu durum karşısında çok korktuk. Anne ve çocuğunu ararken bir süre ara verdik, suların azalmasıyla yeniden arama çalışmalarına başladık ve cesetlere ulaştık" diye konuştu.

SUNİ TENEFFÜS YAPMIŞLAR

Köylülerden 30 yaşındaki Necmettin İnan, "Olayı öğrenince dereye kenarına gittik. Sonra da aramaya başladık. Yaklaşık 300 metre ileride Ceylin bebeğin cesedini buldum. Suni teneffüs yaptım. Ancak hayatını kaybetmişti. Bu sırada babası Mehmet Şahin geldi. O da müdahale etti, ancak çocuğu kurtaramadık. Bunun üzerine Bircan Şahin'i aramaya başladık. Yaklaşık 3 saat sonra da onun cesedine ulaştık. Elimizden geleni yaptık, ancak anne ve bebeğini kurtaramadık" dedi.

ÜVEY KAYINVALİDESİYLE AYNI KADERİ PAYLAŞTI

Anne ve bebeğinin cansız bedenleri Dalaman Devlet Hastanesi'ne, oradan da otopsi için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Bircan Şahin'in kayınvalidesi ile aynı kaderi paylaştığı ortaya çıktı.

Yaklaşık 50 yıl önce Fethiye İlçesi'ndeki Günlükbaşı Deresi'nden kamyonuyla geçmeye çalışan Mehmet'in babası Hüseyin Şahin'in ilk eşi Yüksel Şahin'in de çocuğuyla sel sularına kapılıp can verdiği öğrenildi. Aynı acıyı yıllar sonra bir daha yaşayan Şahin ailesi adeta yıkıldı.

Cenazeleri otopsinin tamamlanmasının ardından yakınları tarafından alınan Bircan Şahin ile 7 aylıkken hayata veda eden kızı Ceylin Şahin, ikindide cenaze töreninin düzenleneceği Fethiye İlçesi'ne bağlı İncirköy Köyü'ne götürüldü.



CK (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)