Zeytinlik Mahallesi, 4091'inci Sokak'ta bulunan Bayır Sitesi'nde meydana gelen cinayet olayında, Mustafa Türk'le evlenen 23 yaşındaki Lalegül Türk ile aynı evde yaşadığı kayınvalidesi 64 yaşındaki Pakize Türk arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine İstanbul'da bulunan oğlunu arayan Pakize Türk, gelini ile kavga ettiklerini söyledi. Bir süre sonra ise Mustafa Türk, kız kardeşi Birgül Türk'ü telefonla arayarak annesi ile eşinin kavga ettiklerini belirterek kontrol için eve gitmesini istedi. Annesiyle aynı mahallede oturan Birgül Türk, eve geldiğinde annesinin öldüğünü görünce ambulans çağırdı. Gelen doktorlar annenin eşarp ile boğulduğunu belirtti. Yapılan aramada Lalegül Türk, Kızılarık Mahallesi'nde bulunan kızkardeşinin evinde yakalanarak tutuklandı.

Türk, ilk duruşmada kendisini, "Kayınvalidem, oğlunu benden kıskanıyordu. Olay günü, 'Köpeğe bile hoşt dediğinde gider. Sen ne biçim hayvansın, hoşt diyoruz gitmiyorsun' diyerek üzerime saldırdı. Beni dövmeye başladı. Saçlarımı çekip bir tutam kopardı. Beni dövüyor, ağzıma burnuma yumruklar savurup, yüzümü tırmalıyordu. Sonra benim boğazımı sıkmaya başladı. Başındaki eşarbı kapıp boynuna doladım. Ne kadar sıktım, ne yaptım hatırlamıyorum. Yalnız ben onu bıraktığımda halen bacakları oynuyordu" diyerek savundu.

Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan karar duruşmasında, tutuklu yargılanan Lalegül Türk'e son sözleri soruldu. Türk, "Pişmanım. Böyle olmasını istemezdim. Kayınvalidemin o görüntüsü gözlerimin önünden gitmiyor" dedi.

Mahkeme, gelin Türk'ü önce ömürboyu hapis cezasına çarptırdı, ardından bu cezayı 'ağır tahrik' altında işlediği gerekçesiyle 15 yıl hapis cezasına düşürdü. Mahkeme, duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezayı 12 yıl 6 aya indirdi.

Duruşma çıkışı ise Pakize Türk'ün yakınları, verilen cezayı az bularak tepki gösterirken, kendilerine müdahale eden polisle de arbede yaşadı.