Sultandağı'nda geçen cuma günü saat 20.00 sıralarında otomobille gezen Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Orhan Şahin ile arkadaşları Özkan Şahan, Hüseyin Güç, Deniz Güç, Kamuran Çimen ve Ferhat Şahan, aralarında daha önceden husumet bulunan Musa Kıran ile yol verme yüzünden tartıştı. Tartışmaya, Musa Kıran'ın yakınları Sami Kıran, Mehmet Kıran, Serhat Kıran, İsa Kıran ve Eylaz Kıran'ın da karışması üzerine taraflar arasında taşlı Sopalı kavga çıktı. Kavgada, Orhan Şahin, Musa Kıran, İsa Kıran ve Ferhat Şahan çeşitli yerlerinden yaralandı. Olayla ilgili, tedavileri tamamlanan Ferhat Şahan, Musa Kıran, İsa Kıran ile kavgaya karıştıkları belirlenen Sami Kıran, Mehmet Kıran, Serhat Kıran, Eylaz Kıran, Özkan Şahan, Hüseyin Güç, Deniz Güç ve Kamuran Çimen gözaltına aldı.

KAVGADA ÖLEN GENÇ TOPRAĞA VERİLDİ

Kavgada yaşamını yitiren Orhan Şahin için bugün Anıt Alanı'nda cenaze töreni düzenlendi. Törene, Şahin'in yakınlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Şahin'in cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Sultandağı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Cenazenin toprağa verilmesinin ardından Anıt Alanı'nda toplanan yaklaşık 700 kişi, sloganlar atarak gözaltına alınan şüphelilerin evlerinin bulunduğu mahalleye doğru yürüdü. Pazaraltı Mahallesi'ne girmek isteyen gruba polis ekipleri izin vermedi. Direnen gruba polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ederken, bazı eylemciler de polise taş attı. Emniyet güçlerinin müdahalesinin ardından grup dağıldı. İlçe genelinde yoğun güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekipleri, Pazaraltı Mahallesi'ne giriş ve çıkışları kontrollü olarak sağlıyor.

İlçede dün gece de Pazaraltı Mahallesi'ne yürümek isteyen grupla polis arasında olaylar çıktı. Polis, müdahale ettiği gruptan 19 kişiyi gözaltına aldı.