Mardin’in Mazıdağı İlçesi’ne bağlı Bilge Köyü’nde 2009 yılında 7'si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü olay sonrası devlet tarafından katliamın sanıklarının yakınları, güvenlik gerekçesiyle Kırklareli’ye yerleştirilmişti. Yaklaşık 2.5 yıldır Kırklarelinde yaşayan sanık yakınları, köylerinde bıraktıkları arazi ve evlerin devlet tarafından satılmasını istedi. Ev ve arazileri bedellerinin kendilerine verilmesini isteyen sanık yakınlarından Abdülkadir Çelebi, Velo Çelebi ve Şükrü Çelebi, Maliye Bakanlığı’na dilekçe yazdı. Bakanlığa ulaştırılması için dilekçeyi AK Parti Kırklareli İl Başkanlığı’na veren Çelebi ailesi kendilerine Kırklareli veya bir başka şehirden arazi verilmesini de istedi.

Kırklareli’de devletin kendilerine tahsis ettiği konutlarda oturan 58’i çocuk, 18’i kadın 84 kişi adına Veli Çelebi tarafından yazılan dilekçede şu istekte bulunuldu:

"Babalarımızdan ve dedelerimizden kalan ev ve arazilerimizin devlet tarafından satın alınarak bedellerinin tarafımıza ödenmesi bakımından makamınıza dilekçe ile müracaatta bulunmak zorunda kaldık. Burada mağdur olmaktayız."

"DİLEKÇEYİ VALİYE İLETTİK"

Dilekçeyi alarak Kırklareli Valiliği’ne ilettiğini kaydeden AK Parti Kırklareli İl Başkanı Hüsmen Terkin ise şunları söyledi:

"Valimiz Mustafa Yaman ile bu konunun çalışmalarını yaptık. Yazıyı Maliye bakanlığına gönderildiğini biliyorum. Ancak Bilge Köylüler zamanın çok uzamasını istemediklerinden dolayı, bunu gündeme getirmemizi istediler. Devletin tahsis ettiği dairelerde artık ‘yük’ olmak istemediklerini kendi iradeleriyle Türkiye’nin herhangi bir bölgesinde yaşamak istediklerini ilettiler. Biz elimizden geleni onlar için yapacağız. Bu çalışmalar inanıyorum ki Bilge köylülerin lehine gelişecektir. Bu para ellerine geçtikten sonra Kırklareli, Trakya yada Türkiye’nin herhangi bir yerine gitmek istediklerini söylediler. İki bin dönüm taşınmaz arazilerini devletin istimlak etmesini istiyorlar."



AÜÜ(LK/SS)