Mezuniyet törenine Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, Emniyet Müdürü Sami Uslu, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ile çok sayıda bürokrat ve yeni mezun polislerin aileleri katıldı. PMYO Müdürü Osman Turfan törende yaptığı konuşmada, "Teşkilatımızda bulunduğunuz sürece, Atatürk milliyetçiliğine ve hukukun üstünlüğüne bağlı, toplum yararını şahsi menfaatinizin üstünde tutan, aile, ülke ve millet sevgisiyle dolu, polis üniformasının saygınlığını her zaman gururla taşıyan, daima çözüme odaklı, motivasyonunu kaybetmeden başarıya ulaşan birer teşkilat mensubu olmanız, size emeklerin en büyük arzusudur" dedi.

Yeni mezunlar adına konuşan dönem birincisi Fırat Can Öcal ise 2 yıllık öğrenim hayatı boyunca Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı polis memuru olarak yetiştiklerini belirterek bugün Kastamonu PMYO’daki eğitimleri tamamlayarak yurdun dört bir yanında görev yapacak olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Çok sayıda ailenin de gurur dolu gözlerle izlediği törende dönem birincisi Fırat Can Öcal, 10’uncu dönem mezunlarını temsilen yaş kütüğüne mezuniyet yılının yazılı olduğu levhayı çaktı.

Törende, dereceye giren ilk 10 öğrenci de ödüllendirildi. 490 öğrenci hep birlikte yemin ederek polis memurluğuna ilk adımlarını attı.



EP(AY/CK)