Olay, geçen 28 Kasım Çarşamba günü akşam saatlerinde merkez Selçuklu İlçesi Nalçacı Caddesi'nde 48 yaşındaki Ahmet Topuz'a ait işyerinde meydana geldi. İşyerinin güvenlik kamerası kayıtlarına yansıyan hırsızlık anı görüntülerinde, 16 yaşlarındaki bir kişi, önce işyerinin önünden geçip, içeriyi kontrol etti. Ardından işyerini kapatma hazırlığında olan 2 kadın personelin temizlik yaptığını fark edince, içeri girip kasayı açtıntan sonra yaklaşık 220 lirayı aldı. Durumu fark ettirmemek için işyerinin arka bölümlerinde olan ve temizlik yapan kadın personelin yanına giden şüpheli, personele ''Kolay gelsin. Nasılsınız? Bir ceketi ne kadara temizliyorsunuz?'' deyip ayrıldı.

Kadın personelen fiyat söylemesinin ardından 'Kolay gelsin' deyip işyerinden ayrıldı. İşyerini kapatacak olan 2 kadın personel kasayı açtıklarında, paranın yerinde olmadığın fark etti. Şoke olan kadınlar, çevreyi kontrol ettikten sonra işyeri sahibi Ahmet Topuz ve polise haber verdi.

Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, şüphelinin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı.

İŞYERİ SAHİBİ HIRSIZIN DAVRANIŞLARINA ŞAŞIRDI

Şüphelinin yaklaşık bir hafta önce de işyerine gelip kasadaki parayı çalmaya çalıştığını ve son anda çalışanlar tarafından fark edildiğini öne süren Ahmet Topuz, ''Görüntülere baktığımız da bizim için de çok ilginç oldu. Çünkü hırsızın çok soğukkanlı bir şekilde kasanın gizli kilit yerini açıp parayı çaldığını gördük. Bunu işletmecilik yapanların haricinde ve kasiyerlik yapanların haricinde çoğu kişi bilmez. Ayrıca hırsızın davranışları ve tutumları çok ilginç. Kasayı çok soğukkanlı bir şekilde soyduktan sonra arkada bulunan personelimizin halini, hatırını soruyor ve biz bunu hayranlıkla izledik. Olay yerini terk etmek varken neden kendi kimliğini deşifre eder. Gidip personelimizin halini hatırını sorup, kolay gelsin derken, ne gibi bir düşünceye sahip olduğunu anlamış değiliz'' dedi.

 

HD,İLK(AAA)