Asayiş Şube Müdürlüğü, Eminönü’nde bulunan iş hanlarında son aylarda meydana gelen kasa hırsızlığı olayları üzerine soruşturma açtı. Polis tarafından 5 ay süren fiziki ve teknik takibin ardından önceki gün operasyon yapıldı. Daha önceden tespit edilen Fatih, Gaziosmanpaşa, Sultangazi ve Küçükçekmece ilçelerindeki 19 adrese eşzamanlı baskın yapıldı. Baskınlarda çete liderliğini Hamudullah B.(32), yardımcılığını ise Mehmet S.(25) in yaptığı 15 kişi gözaltına alındı.


Hırsızlık Büro Amirliği'nde sorgulanan zanlıların Eminönü bölgesinde bulunan iş hanlarına gündüz müşteri gibi giderek keşif yaptıkları, kamera bulunup bulunmadığını kontrol ettikleri öğrenildi. Daha sonra gece tekrar aynı iş hanlarına gelen zanlıların dükkanlarda bulunan kasaları oksijen kaynağı ya da murçla açarak içindeki para ve çekleri çaldıkları öğrenildi.

 

Telefon dinlemesine yakalanmamak için aralarında şifreli konuştukları öğrenilen şüphelilerin hırsızlığa gidecekleri zaman birbirlerine telefon edip “Bu gece halı saha maçımız var. Mutlaka bekliyoruz.” dedikleri öğrenildi. Polis şüpheliler hakkında 23 ayrı hırsızlık dosyasından işlem yaptı. Poliste işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.