Tsikos Magiafi, Fecebook'ta fotoğrafını gördüğü Hurigül Bakırcı'yı çok beğendi. Meisli genç, Kaş'a gelerek, arkadaşlarının yardımıyla bulduğu Hurigül Bakırcı ile tanıştı. Bir süre arkadaşlık yapan Hurigül ile Tsikos birbirlerine aşık olarak evlenmeye karar verdi. İki gencin aileleri de bu evliliğe onay verince, Meis ile Kaş arasındaki 7.5 kilometrelik deniz yolu bu aşkla aşılmış oldu. Hurigül ile Tsikos, geçen 29 Şubat'ta Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda nikah kıydırarak, evlendiler. Nikahtan kısa süre sonra Tsikos Magiafi'nin babaannesi ölünce, düğün yapılamadı.

Düğünlerini, Eylül ayında yapmayı planlayan Hurigül ile Tsikos, Meis Adası'nda mutlu bir yaşama başladı. Tsikos, Hurigül'le evlendikten sonra, ilk iş olarak Meis adasındaki işlettiği kafenin adını 'Eniştenin Yeri' olarak değiştirdi. Hurigül ve Tsikos Magiafi'nin birlikte işlettiği Eniştenin Yeri, adaya gelen Türklerin uğrak yeri oldu.

MEİSLİLER HURİGÜL'Ü SEVDİ

Hurigül ile Tsikos, Tsikos'un annesi 48 yaşındaki Baraskos Magiafi, babası 58 yaşındaki Antonia Magiafi ile şimdilik aynı evde yaşıyor ve Eylül ayındaki düğün sonrasında kendi evlerine geçmeyi planlıyorlar. Yunanistan, Hurigül'e altı aylık vize vermiş. Hurigül, ancak dört yıl sonra Yunanistan vatandaşı olabilecek. Hurigül ile Tsikos, her hafta Kaş'a giderek, Hurigül'ün ailesini ziyaret ediyor. Eşiyle birlikte kafede çalışan Hurigül, Meis'in diğer sakinleriyle de iyi bir ilişki kurdu, Meisliler de Hurigül'ü sevdi.

ÇOK MUTLUYUZ

Hurigül Magiafi, Tsikos ile Kaş'ta tanıştıklarını, evlendikten sonra da Meis Adası'nda yaşamaya başladıklarını ve birlikte çalıştıklarını anlattı. Hurigül, "Heyecandan şu anda ne diyeceğimi şaşırdım. Evliliğimiz dünya barışına örnek olsun. Tsikos da, ben de aynı Allah'a inanıyoruz. Herkesin Allah'ı aynı. Hıristiyanlık ya da Müslümanlık bizim için hiçbir zaman sorun olmadı. Çok mutluyuz. Tsikos'un annesi, babası, ailesi çok iyi insanlar. Çok mutluyum" dedi.

GEÇMİŞTE NE YAŞANDIĞI BİZİ İLGİLENDİRMEZ

Damat Tsikos Magiafi ise Facebook'ta fotoğrafını gördüğü Hurigül ile Kaş'ta tanıştığında kendisine çok güzel göründüğünü ve aşık olduğunu belirterek, "Hurigül'le çok iyi anlaştık. Birbirimizi sevdik ve evlendik. Başkalarının ne dediği, geçmişte neler yaşandığı bizi hiç ilgilendirmiyor. Yaşamımızı birlikte sürdüreceğiz. Dilerim bizim evliliğimiz, ön yargıların yıkılmasına başlangıç olur. Kaş ve Meis gençleri arasında başka evlilikler de olur" diye konuştu.

GELİNİMİZİ ÇOK SEVİYORUZ

Damadın babası Antonia Magiafi de, "Eğer gençler birbirini sevmişse, bu aşkı hiçbir engel durduramaz. Buna kimse de karşı duramaz. Karşı durmak da olanaksız. Biz aile olarak gelinimizi çok seviyoruz ve mutluyuz" diyerek duygularını dile getirdi.

CUMHURİYET TARİHİNDE İLK

Kaş Belediye Başkanı CHP'li Abdullah Gültekin de Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir Kaşlı ile Meisli'nin evlendiğini belirterek, "Bu evlilik zaten dost olan Meis ve Kaş halkının ilişkilerinin daha da gelişmesinin önünü açacak" dedi.