Halen TJK'nın İdman Merkezi olarak kullandığı, zaman zaman yerel at yarışlarının da gerçekleştirildiği alanda yaptırılacak hipodrom ile ilgili inceleme yapmak için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erdal Celal Sumaytaoğlu ile TJK Başkanı Ömer Faruk Bilgin, TJK Genel Sekreteri Uğur Alp Ata ve TJK Muhasip üyesi Doruk Yılmaz, Kartepe'de incelemelerde bulundu. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ile de görüşen Müsteşar Yardımcısı Sumaytaroğlu ile beraberindekiler, İdman Merkezi'nin bulunduğu alanı da gezdi.

TJK Başkanı Ömer Faruk Bilgin, Kartepe'de hipodrom için her türlü altyapının mevcut olduğunu, at yetiştiriciliği ile atçılık okulu yanında yapılacak diğer donatılarla Kartepe’nin atçılığın en büyük merkezlerinden biri haline geleceğini söyledi.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ise Kartepe'nin iklim koşulları nedeniyle yıllardır at haraları ile dünyanın gözbebeği olmuş bir bölge olduğunu belirterek mevcut TJK Kartepe İdman Merkezi’nin hipodroma dönüştürülerek yarışlara açılmasının bölgenin hem ekonomik hem de sosyal yaşantısına hareketlilik kazandıracağına inandığını söyledi. Karabalık şöyle devam etti:

"Eşsiz doğal güzelliklere sahip olan ve mevcut iklim yapısı nedeniyle de rağbet gören Kartepe İlçesi’nde at yetiştiriciliği yanında yarışların da gerçekleştirilecek olması bakanlığın ayırdığı 12 milyon dolarlık ödenek ile bölgede yapılacak yatırımlar ile herkes kazanacak. Kartepe ulaşım ağı bakımından geçiş noktası olması nedeniyle de bir merkez hüviyetinde, Ankara’ya 2.5 saat, Bursa’ya 1.5 saat ve İstanbul’a 45 dakika mesafede. Bu nedenle yarış severler için çok uygun bir noktada. Ben inanıyorum ki İstanbul’dan sonra Kartepe ikinci büyük hipodrom olacak."



MB(MB/SS)