M. Akif ERDEM/ İSTANBUL, KARTAL’da yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan otomobil, yolcu minibüsüyle kafa kafaya çarpıştı. Kazada 6 kişi yaralandı.


Atalar Mahallesi Doğu Caddesi 71 numara 09.45 sıralarında meydana gelen trafik kaza şöyle gelişti: 19 yaşındaki Ahmet Kandemir, 34 HN 9799 plakalı spor otomobiliyle aşırı hızla seyir halindeyken yağış nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybetti. Otomobil, karşı yönden gelen Celal Özcan yönetimindeki 34 M 2769 plakalı minibüsle kafa kafaya çarpıştı.


Çarpışmanın etkisiyle Ahmet Kandemir ile yanında bulunan arkadaşları Yılmaz Gündüz ve Oğulcan Oğuz(20) ve minibüs yolcuları Hatice Dolu(63), Fatma Yüksel ve Muhammet Taneli yaralandı. Olay yerine 10 metre mesafede Bağcılar’da çalındıktan sonra Kartal’da kovalamaca sonucu yakalanan yolcu otobüsünde parmak izi incelemesi yapan polisler yaralıların yardımına koştu. 20 metre mesafede bulunan bir aile sağlık merkezindeki doktorlar da olay yerine koşarak ilk müdahaleyi yaptı.


Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.


MAE(HE)(FOTOĞRAF)