Levye, çekiç ve kazmayla buzları kıran 40 kişilik ekip, kentin farklı yerlerinde 4 grup halinde çalışıyor. Kış mevsiminin ağır geçmesi nedeniyle çalışma sürelerinin 5 ay uzaltıldığını belirten geçici işçilerden Abdullah Sönmez şunları söyledi:

"Üşüdüğümüz zaman ateş yakıp ısınıyoruz. İş süremiz uzatıldığı için soğukta çalışmaya bile razıyız. Yoksa gidip kahvede boş boş oturacaktık. Allah devletimize zeval vermesin. Yağan karın ardından cadde ve sokaklarda oluşan buzlar insan hayatını tehdit ediyor. Biz de elimizdeki kırıcı aletlerle bunları kırarak zararsız hale getiriyoruz. Özellikle akşam soğuklarında adeta parmaklarımızı hissetmiyoruz."

'ESNAF DA YARDIMCI OLSUN'

Kar yağdığında her esnafın kendi işyerinin önünün temizlemesini istediğini belirten Belediye yetkilileri ise şöyle dedi:

"Kar yağışının ardın çıkan güneş karı eritiyor. Akşam hava soğuyunca da buza dönüşüyor. Buzlu yolda yürümek zorunda kalanlar düşerek bacağını ve kolunu kırıyor. Ekiplerimiz 24 saat görev yapsa da kent merkezinin her yerine yetişmeleri imkansız. Bu yüzden esnafın yardımını bekliyoruz. Buz kırma timinin kırdığı buzlar komyonlarla kent merkezinin dışına tanışıyor."

BA(KS/COŞ)