Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimdeki öğrenciler geçen hafta karne alarak yarı yıl tatiline çıktı. Bunu fırsat bilen çok sayıda aile çocuklarıyla birlikte umre için kutsal topraklara uçtu. Karnelerini alan çocukları ile beraber Suudi Arabistan'a gitmek üzere Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne gelen ailelerin umreye gitmenin heyecanını yaşadıkları gözlendi.

Tekstil işiyle uğraşan Tahsin Mutluç ve oğlu Ali Sait Mutluç, Alican İpek ve oğlu Berat, Sertaç Karaalp'te çocukları Ömer Faruk, Elif ve Furkan ile kutsal topraklara uçan aileler arasında yer aldı. Üç çocuğu ve eşi ile umre için Suudi Arabistan'a uçan Sertaç Karaalp, okulların yarı yıl tatilini fırsat bilerek umreye gittiklerini söyledi.

"EN GÜZEL HEDİYE UMRE SEYAHATİ"

Oğlunu karne ödülü olarak umreye götürdüğünü belirten Tahsin Mutluç, "Oğlum okulunda gayet başarı bir öğrencidir. Bu seyahatte onu rahatlatır, psikolojik bir takviye olur niyetiyle umreye götürüyorum. Tatili böyle değerlendirmeyi düşündük" dedi. Tahsin Mutluç'un oğlu Ali Suat Mutluç da "Notlarım çok iyiydi. Umreye ilk defa gidiyorum ve çok heyecanlıyım" diye konuştu.

Alican İpek "Her babaya tavsiyemiz kısa okul tatillerini değerlendirsinler. Çocuklarını alıp başka yere gideceklerine umreye gitsinler. Diyanet bu yıl öğrencileri umreye götürerek güzel atılım yaptı. Tebrik ediyorum. Biraz daha ucuzlatıp yaygınlaştırırlarsa iyi olur" dedi. Öğrenci Ebru Bakgör, karne hediyesi olarak umreye götürülmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

ÖĞRENCİ KAFİLİLERİ GİDİYOR

Bu arada Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen öğrenci, öğretmen ve velileri kapsayan 10 günlük umre turlarında 2 bin 606 kişi Suudi Arabistan'a uçacak. Yarıyıl tatilini kutsal topraklarda değerlendirmek isteyen öğrenci, öğretmen ve velilerin umre için kafileler halinde gidişleri yarından itibaren başlıyor. Öğrenci kafililerine 67 görevli eşlik edecek.

(BB) (FOTOĞRAF)