Sömestr tatilini nedeniyle köylerine gitmek isteyen iki öğrenci kar engeline takıldı. İki öğrenciye yardımcı olabilmek için seferber olan karla mücadele ekipleri, yaklaşık 1 metreyi bulan karla kaplı köy yollarını temizleyerek gençlerin ailelerine kavuşmalarını sağladı. Fırat Üniversitesi öğrencisi Şahin Uysal, sömestr tatili nedeniyle Elazığ'dan, Kastamonu'nun Küre İlçesi'ne gelerek ilçeye en uzak yerleşim yerlerinden biri olan Çat Köyü Sırma Mahallesi’nde oturan ailesinin yanına gitmek istedi. Aşırı kar nedeniyle köyüne gitmek için hiçbir araç bulamayan Uysal'ın yardımına İl Özel İdaresi ekipleri yetişti. Bu arada, karla mücadele ekipleri, Küre Çok Programlı Lisesi’nde yatılı okuyan İsmail Korkmaz’ın da, tatil için Çat Köyü'ne 10 kilometre uzaklıktaki Çay Köyü'ndeki evine gitmek için yardıma ihtiyacı olduğunu haberini aldı.

Ekipler, karla mücadele ederek önce Çat, sonrada Çay köyüne saatler sonra güçlükle ulaşabildi. Anne Fatma Uysal, oğlu Şahin'e sarılarak karla mücadele ekiplerine teşekkür etti.

Ekipler daha sonra Korkmaz'ı Çay köyüne ulaştırarak ailesine teslim etti. Çay Köyü Muhtarı İdris Korkmaz, Özel İdare ekiplerinin karla mücadelesi sayesinde kapanan köy yollarının sık sık açıldığını belirterek kendilerine şükran borçlu olduklarını söyledi.