Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin beraberindeki belediye meclis üyeleriyle birlikte, bir süre önce kardeş belediye oldukları Hilvan'ı ziyaret etti. Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, daha önce kendilerinin oluşturduğu heyetin Bursa'ya gittiğini hatırlatarak, "Kardeş belediye olduğumuz Yıldırım Belediyesi'ni ziyaret ettiğimizde bizleri bağırlarına bastılar. Bu ziyaretimizde, Türkiye’de doğu batı meselesinin olmadığını, Kürt Türk, Çerkez, Arap meselelerinin olmadığını gördük. Şunu çok iyi bilmeliyiz ki; hepimiz kardeşiz" dedi.

Bundan sonraki süreçte Yıldırım Belediyesi ile ortak sosyal, kültürel etkinlikler düzenleyip teknik anlamda bilgi alış verişi yapacaklarını söyleyen Bayık, "Yıldırım Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve aynı zamanda eğitimci yazar olan başkan Özgen Keskin’in bilgi ve birikimlerinden faydalanmayı amaçlıyoruz. Böylece dostluğumuz, kardeşliğimiz devam eder ve daha da pekişir" diye konuştu.

Kardeş belediye kabul ettikleri Hilvan Belediyesi'ni ziyaret eden Yıldırım belediye Başkanı Özgen Keskin ise şöyle konuştu:

"Bu tür kardeşliklerde önemli olan karşılıklı olarak birlikteliklerin, arkadaşlıkların ve kardeşliklerin pekiştirilmesidir. Kardeş belediyecilik anlayışı karşılıklı bilgi alışverişi, karşılıklı deneyim paylaşımı ve çeşitli alanlarda karşılıklı yardımlaşma oldukça önemli bir özellik taşımaktadır. Her şeyden önce ve en önemlisi gerçek anlamda kardeşlik duygularının pekiştirilmesidir. Bizleri ayrıştırmak isteyen zihniyetlere prim vermemek lazımdır. Bizler birlik ve beraberlik içinde oldukça büyüyecek ve dünyanın süper gücü olacağız. Bundan yıllar önce Türkiye’de dönülüp bir ilçenin belediye başkanına bakıp adam yerine konulmazdı. Ama bugün birlik ve beraberliğimizi pekiştirdikçe birbirimizi anladıkça büyüyor ve değer alıyoruz."



MU(HK/AK)