Denizli İl Koordinasyon Kurulu’nun 2012 yılı 3’ncü toplantısı Denizli Valisi Abdülkadir Demir başkanlığında yapıldı. Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıya Vali Abdülkadir Demir, AK Partili Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, kaymakamlar, belediye başkanları ile yatırımcı bölge ve il kuruluşlarının müdürleri katıldı.

Vali Abdülkadir Demir, 30 Haziran 2012 tarihi itibariyle yatırımlardaki nakdi gerçekleşme oranın yüzde 23.3, fiziki gerçekleşmenin de yüzde 26 seviyelerinde olduğunu söyledi. Vali Demir, Denizli'deki toplam değeri 2 milyar 117 milyon TL olan 600 projeden 91'nin bittiğini, 321'nin devam ettiğini, 84'ünün ihale aşamasında ve 104’üne de çeşitli nedenlerle başlanılamadığını söyledi. Demir, ilgili daire müdürlerine başlanılmayan projelerin takip edilerek sonucundan hakkında bilgi verilmesi talimatı verdi.

BİSİKLET YOL MÜJDESİ

Toplantıda konuşan Karayolları 2'nci Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, Pamukkale’ye bisiklet yolu yapacaklarını belirterek, “Pamukkale Turizm Yolu adıyla 17 kilometre uzunluğundaki Sarayköy - Akköy - Pamukkale Karayolu’nun 13 kilometrelik kısmının bölünmüş yol olarak yapacağız. Yolun platform genişliği 25 metreye çıkarıldı. Burada, bisiklet yolu yapmak için proje çalışması yapıyoruz. Bu, şimdiye kadar Karayollarının yaptığı bir uygulama değil, ilk olacak. Devamındaki 4 kilometre yol da yine 1-A standardında yapılacak” dedi.

Valisi Demir, bunun üzerine Pamukkale’ye bisiklet yolu yapılmasının turizm açısından önemli olduğuna dikkati çekip, “Özellikle Pamukkale yolunun genişliğinin 25 metreye çıkarılmış olması ve buraya bir bisiklet yolu yapılması bizim açımızdan çok önemli bir talepti. Bunun gerçekleşiyor olması son derece önemli. Pamukkale dünyada bir tane olduğunu hep iddia ettik. Dolayısıyla insanlar o yola girdiğinde, 'Dünyada bir tane olan yere gidiyorum' demeli. Çevre düzenlemesi, aydınlatması, bisiklet yoluyla buranın tamamlanması gerekiyor” diye konuştu.