Kışın etkisini giderek daha fazla hissettirdiği Sivas'ta şehirlerarası yollarda yaşanan aksaklıklar, ilçe ve belde grup yollarında da hayatı felce uğratıyor. Karayolları 16'ıncı Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kritik güzergahlarda 24 saat esasına göre çalışma yapıyor. Özellikle yağış ve tipi nedeni ile zorlanan ekipler, yolları açık tutma adına var güçleriyle çalışıyor. Merkeze bağlı Karaçayır grup yolunda çalışma yapan ekipler yoğun kar kütlesi nedeni ile sıkıntı yaşadı.

Karayolları ekiplerinin kullandığı iş makinelerinden biri kayınca kara saplandı. Hareket edemeyen aracın yardımına bölgede görev yapan başka bir iş makinesi yetişti. İş makinesinin kayması nedeni ile yol bir süre trafiğe kapandı. Halat bağlanarak dozer yardımıyla iş makinesinin çekilmesinden sonra, yol yeniden ulaşıma açıldı. Özellikle merkeze bağlı belde ve köy sayısının yoğun olduğu bu bölgede karın etkili olması nedeni ile yolların sık sık ulaşıma kapandığı bildirildi. Yolların açık kalması için ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Karoyalları ekiplerinin açtığı ana güzergahtan hareket eden Özel İdare Müdürlüğü ekipleri ise köy yollarında çalışma yapıyor.

KEKLİKLER AÇ KALDI
Kar yağışının yoğunluğu nedeni ile bölgedeki yabani hayvanlar da yiyecek bulmakta sıkıntı yaşamaya başladı. Sürü halindeki kekliklerin de yiyecek bulabilmek amacı ile yol kenarlarına kadar geldikleri gözlendi.
 
GC(EA/BT)