AİLE AÇIKLAMAYI İNANDIRICI BULMADI

Haluk ATALAY/İSTANBUL,

BAĞCILAR’da eşiyle tartıştığı ve ona şiddet uyguladığı iddiasıyla kelepçelenerek gözaltına alınan Hasan Latif Kaplan (34), karakolda pantolonunun kemeriyle intihar etti. Hasan Latif Kaplan’ın babası Mustafa Kaplan, “Pantolon kemerini boğazına geçirmiş. Kemeri bilgisayar masasına bağlayarak yaşamına son vermiş. Ben yapılan bu açıklamayı inandırıcı bulmuyor, olayın bir an önce aydınlatılmasını istiyorum” diye konuştu.

Bağcılar Kirazlı Mahallesi Cahit Sıtkı Tarancı Caddesi 49  numarada bulunan apartmanın ikinci katında dün gece 02.00 sıralarında meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti:

Çantacı atölyesinde çalışırken bir süre önce işten çıkarılan Hasan Latif Kaplan, üç çocuğunun annesi Hüsna Kaplan ile henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı tartışmaya başladı. Gürültülerin artması üzerine adrese Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri geldi.

Ekipler, Hüsna Kaplan ve ailesinin şikayetçi olması üzerine Hasan Latif Kaplan’ı kelepçeleyerek gözaltına aldı. Alkollü olduğu öğrenilen Hasan Latif Kaplan, Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü Yüzyıl Hizmet Binası’na götürüldü.

İNTİHAR ETTİĞİ AÇIKLANDI

Bugün öğle saatlerinde adrese gelen polisler, Hasan Latif Kaplan’ın babası Mustafa Kaplan’a oğlunun gözaltına alındıktan kısa bir süre sonra karakolda intihar ettiğini söyledi. Bu haber üzerine Yüzyıl Hizmet Binası’na koşan acılı baba Mustafa Kaplan, buradan savcılığa yönlendirildi.

Oğlunun cesedinin Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildiğini öğrenen Mustafa Kaplan, basın mensuplarının konuyla ilgili sorularına cevap verdi.

“NEDEN KAMERA YOK”

Oğlunun kelepçelenerek gözaltına alındığını belirten Mustafa Kaplan sözlerine şöyle devam etti:

“Kendisi alkollüydü. Madem kelepçeleyip götürdünüz. Karakolda neden kemerini ve ayakkabı bağlarını almadınız. Neden ellerini çözdünüz. Neden kamera olmayan bir yerde beklettiniz. Bana söyledikleri ‘Kemeri boğazına geçirmiş. Sonra da masaya bağlayıp intihar etmiş’ bahanesine inanmıyorum. Böyle bir intihar şekli olamaz. Buna hangi aklı başında insan inanır. Bu olayın aydınlatılmasını bekliyorum.”

Soruşturmayı yürüten savcının kendilerine görüntü olmadığını söylediğini anlatan Mustafa Kaplan, “Ben bu yaşımda tüm karakolların kameralarla donatıldığını biliyorum. Ama nedense bu olayın meydana geldiğini yerde kamera yok” dedi.

“OĞLUNU ÖPMEK İSTEDİ İZİN VERMEDİLER”

Gözaltına alındığı sırada oğlunun, kendisini gözaltına alan polislere, ‘Küçük oğlumu öpeyim’ diye yalvardığını belirten Mustafa Kaplan, “Üç yaşındaki oğlunu öpmesine bile fırsat vermediler. Bu nasıl insanlıktır” diye konuştu.

Ağabeyinin ölümüyle yıkılan Müslüm Kaplan, polisin olayda ihmali olduğunu öne sürdü. Kelepçelenen bir şüphelinin neden nezarethaneye konulmadığının araştırılması gerektiğini vurgulayan Müslüm Kaplan, “Neden bize olaydan çok sonra haber verdiler. Bu kişinin yakını, akrabası ve ailesi yok mu? Biz polislerden şikayetçiyiz” dedi.

Hasan Latif Kaplan’ın 5 erkek kardeşinin olduğu, ailesinin 1974 yılında Adıyaman’dan İstanbul’a göç ettiği öğrenildi. Hasan Latif Kaplan’ın ikisi kız biri erkek 3 çocuk sahibi olduğu belirtildi.

Hasan Latif Kaplan’ın ilkokul ikinci sınıfa giden ikiz kızlarının geçtiğimiz pazartesi günü okula başladığı öğrenildi.

FOTOĞRAFLI