Kentte dün akşam etkili olan saatteki hızı 60 kilometreyi bulan fırtına, denizde dev dalgalar oluşturdu. Dalgaların Kozlu Sahili'ne getirdiği odun parçaları, ihtiyaç sahiplerinin kışlık yakacağı oldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren sahile gelenler, odun parçalarını çuvallara doldurarak evlerine götürdü.

Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan emekli 56 yaşındaki Mehmet Ali Üstünbaş ile aynı kurumdan emekli madenci eniştesi Vedat Değirmenci de denizden çıkan 2 metre boyundaki kütüğü sahiplendi. Üstünbaş ve Değirmenci, kütüğü parçalayabilmek için büyük çaba harcadı. Uzun bir uğraş sonunda kütüğü balyoz yardımıyla parçalayan emekli madencilerden 4 çocuk babası Mehmet Ali Üstünbaş, emekli maaşının yetmediğini, topladığı odunlar ile yakacak ihtiyacını karşılamaya çalıştığını söyledi.

2 çocuk babası Vedat Değirmenci ise "Aldığımız maaş bizi geçindirmiyor. Elektrik, su, çocukların masrafıydı derken bir şey kalmıyor. Sabah sahilde odunları gördük, 'toplayalım' dedik. Geçim sıkıntısı bu. Yarım ton kadar odun topladık. 2 ay yeter bu bize" dedi.



EE(EE/BT)