Her yıl kalabalık gruplar halinde Diyarbakır'dan Sakarya bölgesine fındık toplamaya geldikleri belirlenen birbirine akraba Gergin ve Al aileleleri, Arifiye ilçesi sınırları içindeki fındık bahçelerinde çalışırken, bayramın ilk günü izin yaptı. Geçtiğimiz yıllarda da serinlemek için Kandıra'nın Karadeniz kıyısındaki Cebeci sahiline geldikleri belirlenen 16 yaşındaki Seyhmus Gergin, kardeşi 14 yaşındaki Nurullah Gergin ve dayısının oğlu 16 yaşındaki Emin Al, birlikte dün öğlen saatlerinde denize girdi. Bir süre kumsalda eğlenen gençler son bir kez daha suya girdiklerinde, Cebeci bölgesinde de zaman zaman ortaya çıkan ve 'Rip akıntısı' olarak bilinen, en sığ bölgede bile aniden sinsi bir dalga halinde gelip geri çekilirken, beraberinde kum ve suda bulunanları da götüren akıntıya kapıldığı anlaşılan gençler bir anda gözden kayboldu.

CESETLERİ SAHİLE VURDU

Onlarla birlikte buraya gelen yakınları çevreden yardım istemelerine rağmen, olay yerine gelen kurtarma ekipleri ve jandarma gelene kadar bir daha su yüzünde görünmediler. Bir süre sonra ise 3 gencin cesedi sahile vurdu. 

Adli Tıp incelemesi için dün gece İzmit Asri Mezarlığı'ndaki Morga getirilen gençlerin cenazeleri, aileleri tarafından alınarak toprağa verilmek üzere memleketleri Diyarbakır'a götürüldü.



MB(MB/COŞ)