Banka şubesi yetkililerinin, kendi adlarını kullanan kişilerin dolandırıcılık yaptığı ihbarında bulunması üzerine İzmir Emniyeti Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı. Olayın mağdurlarının verdiği bilgiler ve banka şubesindeki kamera kayıtları üzerindeki incelemelerin ardından iki şüphelinin kimlikleri belirlendi. Dolandırıcılık suçlarından kayıtları bulunan Levent B., kandırmaya çalıştığı kişilerle bir banka şubesine geldiği sırada, sevgilisi Nilgün Ç. ise Torbalı İlçesi'nde yakalandı.

KARA LİSTEYE GİRENLERLE BAĞLANTI KURMUŞLAR

Gözaltına alınan şüphelilerin, ilk olarak, kredi borçlarını ödeyemedikleri gerekçesiyle bankaların kara listelerine giren kişilerle bağlantıya geçtikleri belirlendi. Levent B. ve Nilgün Ç.'nin daha sonra banka şubelerinde tanıdıkları olduğunu söyledikleri bu kişilere, adlarını listeden sildirdikten sonra adlarına kredi çekebilecekleri vaadinde bulundukları saptandı. Şüphelilerin vaatlerine inanmaları için mağdurlarla banka şubesine gittikleri, onları dışarıda bekleterek içeriye girip şube çalışanlarına da kendilerini emlak danışmanı olarak tanıtıp yakınlık kurdukları tespit edildi.

Kurban seçtikleri kişileri bu yöntemle kandıran şüphelilerin, işlemler için gerekli olduğunu söyledikleri paraları aldıktan sonra kayıplara karıştıkları öğrenildi. Benzer yöntemle dolandırdıkları 26 kişinin 96 bin lirasını aldıkları ortaya çıkan şüpheliler,adliyeye sevk edildi.



TY(AÖ/CK)