Beyşehir İlçesi'ne bağlı Başgöze Köyü'nde oturan 55 yaşındaki Ziya Çivrilli bir hafta önce köye 5 kilometre uzaklıktaki ağılına gitti. Bölgede etkili olan kar sonrası Çivrilli, yaklaşık 100 küçükbaş hayvanı ile birlikte mahsur kaldı. Kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu bölgede ağıldan dışarıya çıkamayan Çivrilli, telefon şebekelerinde yaşanan arıza üzerine yardım isteyemedi. Ağılda beklemek zorunda kalan Çivrilli dün sabah saatlerinde  arızanın giderilmesi üzerine cep telefonu ile jandarma ekiplerini arayarak ağılda mahsur kaldığını, hayvanların ve kendisinin yiyeceğinin bittiğini ve zor durumda olduğunu bildirdi.

Yapılan ihbar üzerine bilgi verilen Beyşehir Belediyesi tarafından Ziya Çivrilli'yi kurtarmak için çalışma başlatıldı. Paletli kepçe ile görevlendirilen 4 personel yaklaşık 7 saat süren çalışmanın ardından 5 kilometrelik yolu açarak mahsur kalan Ziya Çivrilli ve hayvanlarına ulaştı. Traktörle götürülen yem açlıktan ölmek üzere olan küçükbaş hayvanlara verildi. Kurtarılan Ziya Çivrilli de köye götürüldü.

Başgöze Köyü Muhtarı Dursun Yünlü kar yağışı nedeni ile mahsur kalan Ziya Çivrilli için devletin tüm imkanlarının seferber olduğunu belirterek, "Eğer zamanında kurtarılmamış olsaydı, hem Çivrili hayatını kaybedebilir, hem de hayvanlar telef olabilirdi" dedi.



HU(İA/AAA)